
Springrolls met rivierkreeft, rodekool & sesammayonaise
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
100 g vermicelli glass noodles (zak, Go-Tan)
2 limoenen
2 el chilisaus
1 el sesamolie
2 el sojasaus
5 druppels vissaus
8 loempiavellen (zak 100 g, Koh Thai)
1 kleine rodekool, flinterdun gesneden
1 rode peper, fijngesneden
150 g wortel julienne (zakje)
3 bosuitjes, in ringen
200 g rivierkreeftjes
6 takjes munt, grof gesneden
4 tl zwart sesamzaad (bus 47 g, Silvo)
4 el mayonaise
Bereidingswijze
Week de noodles ca. 5 min. in heet water tot ze zacht zijn en spoel ze af in een vergiet met koud water.
Pers het sap van 1 limoen en snijd 1 limoen in partjes. Meng de chili-, soja- en vissaus met de sesamolie en het limoensap en zet de rest van de ingrediënten klaar. Vul een groot, diep bord met een laag water. Vouw een schone, iets vochtige theedoek uit op het aanrecht.
Leg een loempiavel kort in het water zodat deze zacht wordt en leg hem op de theedoek. Vul met de kool, peper, wortel, bosui, rivierkreeftjes en munt en besprenkel met de chili-sojasaus. Vouw de onderkant over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol strak op. Maak zo ook de rest van de springrolls. Snijd ze met een scherp mes in stukken en leg ze met ruimte ertussen op een schaal, zodat ze niet aan elkaar plakken.
Meng het sesamzaad door de mayonaise en serveer samen met de limoenpartjes bij de springrolls.