Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Springrolls met rivierkreeft, rodekool & sesammayonaise

Springrolls met rivierkreeft, rodekool & sesammayonaise

Ingrediënten

  • 100 g vermicelli glass noodles (zak, Go-Tan)
  • 2 limoenen
  • 2 el chilisaus
  • 1 el sesamolie
  • 2 el sojasaus
  • 5 druppels vissaus
  • 8 loempiavellen (zak 100 g, Koh Thai)
  • 1 kleine rodekool, flinterdun gesneden
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 150 g wortel julienne (zakje)
  • 3 bosuitjes, in ringen
  • 200 g rivierkreeftjes
  • 6 takjes munt, grof gesneden
  • 4 tl zwart sesamzaad (bus 47 g, Silvo)
  • 4 el mayonaise
Springrolls met rivierkreeft, rodekool & sesammayonaise product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Borrel
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Week de noodles ca. 5 min. in heet water tot ze zacht zijn en spoel ze af in een vergiet met koud water.
  2. Pers het sap van 1 limoen en snijd 1 limoen in partjes. Meng de chili-, soja- en vissaus met de sesamolie en het limoensap en zet de rest van de ingrediënten klaar. Vul een groot, diep bord met een laag water. Vouw een schone, iets vochtige theedoek uit op het aanrecht.
  3. Leg een loempiavel kort in het water zodat deze zacht wordt en leg hem op de theedoek. Vul met de kool, peper, wortel, bosui, rivierkreeftjes en munt en besprenkel met de chili-sojasaus. Vouw de onderkant over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol strak op. Maak zo ook de rest van de springrolls. Snijd ze met een scherp mes in stukken en leg ze met ruimte ertussen op een schaal, zodat ze niet aan elkaar plakken.
  4. Meng het sesamzaad door de mayonaise en serveer samen met de limoenpartjes bij de springrolls.