Ga naar hoofdinhoud
  • Voor 23:55 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 1300 Laagblijvers
  • PLUS Express: over 2 uur op jouw adres
  • Folder
  • Klantenservice
0.00
0
0
Menu
Producten
Aanbiedingen
BBQ assortiment
Aardappelen, groente, fruit
Verse kant-en-klaarmaaltijden
Vlees, kip, vis, vega
Kaas, vleeswaren, tapas
Zuivel, eieren, boter
Brood, gebak, bakproducten
Ontbijtgranen, broodbeleg, tussendoor
Frisdrank, sappen, koffie, thee
Wijn, bier, sterke drank
Pasta, rijst, internationale keuken
Soepen, conserven, sauzen, smaakmakers
Snoep, koek, chocolade, chips, noten
Diepvries
Baby, drogisterij
Bewuste voeding
Huishouden
Koken, non-food, service
Huisdier
Aanbiedingen
Recepten
Goed eten
InspiratiePLUS magazine
Spaaracties
Zakelijk
Winkels
Meer
Goed eten
InspiratieWijnkiezerPLUS magazine
SpaaractiesZakelijkWinkelsTaartenshopBloemenshopWijnshopBoodschappenlijstjes
Kies jouw winkel
Spruit tatin met hertenbiefstuk

Spruit tatin met hertenbiefstuk

4 pers.
ca. 60 min
Hollands

Ingrediënten

1 kg droogkokende aardappelen, geschild en in gelijke stukken gesneden
200 g spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
120 g suiker
4-6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
150 g roomboter + eventueel extra
1 dl melk
mespunt nootmuskaat
4 Veluwse hertenbiefstukken, op kamertemperatuur
1 el (olijf)olie
100 ml rode wijn
EXTRA 4 taartvormpjes (8 cm ø) of 1 tarte tatinvorm of 1 springvorm (20 cm ø), bakkwast, rvs (steel)pan met dikke bodem, pureestamper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 OC. Kook ondertussen de aardappelen in 20 min. gaar.
Breng een pan water aan de kook en kook de spruitjes 30 sec. Laat ze uitlekken in een vergiet.
Smelt de suiker in de steelpan tot lichtbruine karamel. Verdeel de karamel in een dun laagje over de taartvorm(pjes). Leg de spruitjes met de snijkant in de karamel.
Steek cirkels uit het bladerdeeg, maak ze iets groter dan de taartvormpjes. Bij een grotere taartvorm plak je de plakjes aan elkaar met een beetje water. Druk dit goed aan. Ga door tot je het juiste formaat hebt. Prik het bladerdeeg in met een vork en leg het deeg op de spruitjes. Haal overtollig deeg weg en druk de randen van het deeg tussen de spruitjes en de rand van de taartvorm(pjes).
Bak de spruit tatin in de oven in± 15 min. krokant en goudbruin.
Als de tatin bijna klaar is, pureer je de aardappelen. Meng er beetje bij beetje de 100 g boter door, daarna 1 dl melk. Breng op smaak met de noot muskaat, peper en eventueel zout.
Breng de hertenbiefstukken op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de olie en 50 g boter in een bakpan. Bak de biefstukken in ± 3 min. om en om goudbruin. Leg de biefstukken op een bord, dek af met een bord en laat ze 4 min. rusten. Zet de pan met bakvocht terug op het vuur en voeg de rode wijn toe. Roer de aanbaksels los. Roer er evt. nog een klont boter door.
Keer de spruit tatin direct om, als deze klaar is, dan komt hij nog makkelijk uit zijn vorm.
Serveer de spruit tatin en de hertenbiefstukken met de rodewijnsaus en aardappelpuree.
Deel het op:

Voedingswaarden

Per portie
Calorieën
975 kcal
Vetten
50 gram
Koolhydraten
93 gram
Eiwitten
35 gram
Wijzig moment
Producten niet beschikbaar
Helaas is dit product niet beschikbaar bij . Het wordt verwijderd uit je winkelwagentje. Kies een alternatief product of selecteer een andere supermarkt om dit product te bestellen.
Niet beschikbare product in geselecteerde winkel:
Andere winkel kiezen
Producten toevoegen
Je hebt nog producten in je winkelwagen. Je kunt deze producten toevoegen aan de bestelling die je gaat wijzigen.
Niet toevoegen

PLUS Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen, acties, inspiratie en persoonlijke aanbevelingen gem. 2x per week in je inbox
Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt nu een e-mail om je aanmelding te bevestigen. Niet ontvangen? Check je spamfolder.

Download de gratis app

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Acties

Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Acties

Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS
Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop
Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren
PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Algemene voorwaarden
Privacy statement
Actievoorwaarden
Cookie informatie
Belangrijke veiligheidswaarschuwing PLUS Boerentrots Biefstuktartaartjes Blonde d'Aquitaine 2 stuks en 4 stuks
Lees meer

De cookies van PLUS

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën, zodat wij en derden jouw gedrag op onze website(s), maar ook daarbuiten kunnen volgen, ook wanneer je doorklikt vanuit onze e-mails en nieuwsbrieven. Verder kunnen wij versleutelde persoonsgegevens delen (zoals een e-mailadres en aankoopgegevens) met derde partijen zoals onze advertentiepartners om je gepersonaliseerde advertenties te laten zien op onze website(s), maar ook daarbuiten. Ook kunnen wij jouw gegevens gebruiken om analyses uit te voeren zoals het meten van de effectiviteit van onze advertenties. Als je alle cookies accepteert, dan ga je akkoord dat wij jouw gegevens (versleuteld) kunnen delen met derden. Via cookievoorkeuren kun je ook zelf instellen welke cookies we plaatsen en je toestemming wijzigen of intrekken. Lees meer in ons cookiebeleid en privacy statement.
Zelf instellen