Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spruit tatin met hertenbiefstuk

Spruit tatin met hertenbiefstuk

Ingrediënten

  • 1 kg droogkokende aardappelen, geschild en in gelijke stukken gesneden
  • 200 g spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
  • 120 g suiker
  • 4-6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 150 g roomboter + eventueel extra
  • 1 dl melk
  • mespunt nootmuskaat
  • 4 Veluwse hertenbiefstukken, op kamertemperatuur
  • 1 el (olijf)olie
  • 100 ml rode wijn
  • EXTRA 4 taartvormpjes (8 cm ø) of 1 tarte tatinvorm of 1 springvorm (20 cm ø), bakkwast, rvs (steel)pan met dikke bodem, pureestamper
Spruit tatin met hertenbiefstuk product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 60 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 OC. Kook ondertussen de aardappelen in 20 min. gaar.
  2. Breng een pan water aan de kook en kook de spruitjes 30 sec. Laat ze uitlekken in een vergiet. 
  3. Smelt de suiker in de steelpan tot lichtbruine karamel. Verdeel de karamel in een dun laagje over de taartvorm(pjes). Leg de spruitjes met de snijkant in de karamel.  
  4. Steek cirkels uit het bladerdeeg, maak ze iets groter dan de taartvormpjes. Bij een grotere taartvorm plak je de plakjes aan elkaar met een beetje water. Druk dit goed aan. Ga door tot je het juiste formaat hebt. Prik het bladerdeeg in met een vork en leg het deeg op de spruitjes. Haal overtollig deeg weg en druk de randen van het deeg tussen de spruitjes en de rand van de taartvorm(pjes). 
  5. Bak de spruit tatin in de oven in± 15 min. krokant en goudbruin. 
  6. Als de tatin bijna klaar is, pureer je de aardappelen. Meng er beetje bij beetje de 100 g boter door, daarna 1 dl melk. Breng op smaak met de noot muskaat, peper en eventueel zout.  
  7. Breng de hertenbiefstukken op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de olie en 50 g boter in een bakpan. Bak de biefstukken in ± 3 min. om en om goudbruin. Leg de biefstukken op een bord, dek af met een bord en laat ze 4 min. rusten. Zet de pan met bakvocht terug op het vuur en voeg de rode wijn toe. Roer de aanbaksels los. Roer er evt. nog een klont boter door. 
  8. Keer de spruit tatin direct om, als deze klaar is, dan komt hij nog makkelijk uit zijn vorm.  
  9. Serveer de spruit tatin en de hertenbiefstukken met de rodewijnsaus en aardappelpuree.

    Voedingswaarde

  • Kcal 975
  • Eiwit 35 g
  • Koolhydraten 93 g
  • Vet 50 g