Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spruiten met nootmuskaat en uitgebakken spekjes

Spruiten met nootmuskaat en uitgebakken spekjes

Ingrediënten

  • 800 g spruiten
  • 1-2 el olijfolie
  • 2 el roomboter
  • 125 g gerookte spekreepjes (duopak à 250 g)
  • ½ tl nootmuskaat
  • 3 el verse peterselieblaadjes
  • EXTRA (stoom)pan, vergiet
Spruiten met nootmuskaat en uitgebakken spekjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de onderkant van de spruiten eraf en houd de hele blaadjes die eraf vallen apart. Snijd de spruitjes in de lengte doormidden en de iets grotere eventueel in drieën. Was ze en laat uitlekken in een vergiet.
  2. Stoom de spruiten in een (stoom)pan in 6 minuten beetgaar. Schep ze over op een bord en schenk er 1-2 el olijfolie overheen. Stoom daarna de spruitenblaadjes 1 minuut in de (stoom)pan en koel ze eventueel in ijswater zodat ze niet verder doorgaren. Laat uitlekken in een vergiet.
  3. Verhit de boter in een koekenpan en bak de spekjes op matig vuur 5 minuten. Voeg de spruiten toe en roerbak het geheel op iets hoger vuur nog circa 3 minuten of tot de spruitjes een krokant randje hebbben gekregen. Schep er de gekookte spruitenblaadjes doorheen en haal de pan van het vuur.
  4. Breng het gerecht op smaak met de nootmuskaat en versgemalen peper. Meng er de peterselieblaadjes doorheen en dien het gerecht op in een voorverwarmde feestelijke schaal en serveer direct.

    Voedingswaarde

  • Kcal 280
  • Eiwit 9 g
  • Koolhydraten 10 g
  • Vet 21 g