

Spruiten stamppot met worst
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
10.73 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 kilo Aardappels
800 gram Spruiten
300 ml Melk
100 gram Roomboter
1 stuk Rookworst
100 gram Geraspte kaas
50 gram Paneermeel
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Schil de aardappels, snij ze in kleine blokjes en kook in gezouten water gaar. Maak intussen de spruiten schoon en kook ook deze tot ze beetgaar zijn, 6 tot 8 minuten. Snij de rookworst in plakjes.
3. Verhit in een steelpan de melk met 50 gram boter. Giet de aardappels af en laat 2 minuten uitstomen. Doe terug in de pan en stamp de aardappels fijn. Roer de melk en boter erdoorheen, breng op smaak met peper en zout. Spatel nu ook de spruiten en de rookworst door de aardappels heen, breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.
4. Doe de stamppot in een ovenschaal, strooi het paneermeel eroverheen en verdeel de rest van de boter in kleine blokjes over het paneermeel. Verdeel de geraspte kaas hier overheen en bak de stamppot 15 minuten in de oven, tot de kaas goudbruin is. Serveer daarna direct.
Meer recepten in de categorie