

Spruiten uit de oven met kaas
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
7.06 voor 4 pers.
Ingrediënten
800 gram PLUS Kruimige aardappel
500 gram Spruiten
150 gram Spekreepjes
2 eetlepel Olijfolie mild
1 theelepel Knoflookpoeder
30 gram Paneermeel
40 gram Parmigiano
100 ml Halfvolle melk
2 eetlepel Roomboter
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappels en maak de spruiten schoon.
2. Kook de aardappels in gezouten water gaar, zodat je er met een vork makkelijk in kunt prikken.
3. Meng intussen de spruiten met de spekreepjes, de olijfolie, knoflookpoeder en paneermeel. Verdeel op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15 minuten af. Haal uit de oven, meng door en voeg dan de geraspte Parmezaanse kaas toe. Bak nog eens 10 minuten af in de oven.
4. Intussen stamp je de aardappels met de melk en de boter fijn tot een puree. Breng op smaak met zout.
5. Serveer de spruiten met de aardappelpuree.
Meer recepten in de categorie