
Spruitensalade met peer
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
1 zak spruiten (500 g)
1 citroen
5 el extra vergine olijfolie
1 el sojasaus
1 tl agavesiroop
2 handperen
50 g veldsla
Bereidingswijze
1 Verwijder indien nodig de buitenste blaadjes van de spruitjes. Snijd de harde onderkant eraf. Snijd of schaaf de spruitjes in dunne plakjes. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop een dressing van het citroenrasp, olijfolie, sojasaus en agavesiroop. Voeg naar smaak citroensap en zout toe. Verdeel de dressing over de spruitjes en laat intrekken.
2 Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes. Meng de peren en de veldsla door de spruitjes.
Variatietip!
Extra mooi met paarse spruiten. Lekker bij varkenshaas of varkensrollade. Vervang de sojasaus door grove mosterd en de salade past bij nog meer gerechten.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
255 kcal
Vetten
18 gram
Koolhydraten
16 gram
Eiwitten
4 gram