Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spruitensalade met peer

Spruitensalade met peer

Ingrediënten

  • 1 zak spruiten (500 g)
  • 1 citroen
  • 5 el extra vergine olijfolie
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl agavesiroop
  • 2 handperen
  • 50 g veldsla
Spruitensalade met peer product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Verwijder indien nodig de buitenste blaadjes van de spruitjes. Snijd de harde onderkant eraf. Snijd of schaaf de spruitjes in dunne plakjes. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop een dressing van het citroenrasp, olijfolie, sojasaus en agavesiroop. Voeg naar smaak citroensap en zout toe. Verdeel de dressing over de spruitjes en laat intrekken.
  2. 2 Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes. Meng de peren en de veldsla door de spruitjes.

Variatie

Extra mooi met paarse spruiten. Lekker bij varkenshaas of varkensrollade. Vervang de sojasaus door grove mosterd en de salade past bij nog meer gerechten.

    Voedingswaarde

  • Kcal 255
  • Eiwit 4 g
  • Koolhydraten 16 g
  • Vet 18 g