Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spruitjes schotel met geroosterde aardappels

Spruitjes schotel met geroosterde aardappels

Ingrediënten

  • 500 gram spruitjes
  • 700 gram aardappelen
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 stuk ui
  • 70 gram hazelnoten
  • 3 eetlepels appelciderazijn
  • 1 eetlepel honing
  • 75 gram rucola
  • 150 gram gorgonzola
  • 1 stuk appel
Spruitjes schotel met geroosterde aardappels product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de aardappels in partjes. Verwijder de onderkant van de spruiten en de buitenste bladeren en halveer. Hak de hazelnoten grof. Halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd in dunne reepjes. Snijd de gorgonzola in stukjes en pel en snipper de ui.
  2. 2. Besprenkel de aardappelpartjes met olijfolie en de Italiaanse kruiden en rooster in de oven 25 minuten.
  3. 3. Meng de appelazijn met de honing. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg de spruitjes en het honingmengsel toe en roerbak 8 minuten.
  4. 4. Meng de aardappels, de spruitjes en de rucola goed door elkaar. Verdeel over de borden en garneer met de hazelnoten en gorgonzola.

    Voedingswaarde

  • Kcal 488
  • Eiwit 19 g
  • Koolhydraten 46 g
  • waarvan suikers 15
  • Vet 24 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 9
  • Vezels 12