
Spruitjes schotel met geroosterde aardappels
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram spruitjes
700 gram aardappelen
1 eetlepel Italiaanse kruiden
1 stuk ui
70 gram hazelnoten
3 eetlepels appelciderazijn
1 eetlepel honing
75 gram rucola
150 gram gorgonzola
1 stuk appel
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de aardappels in partjes. Verwijder de onderkant van de spruiten en de buitenste bladeren en halveer. Hak de hazelnoten grof. Halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd in dunne reepjes. Snijd de gorgonzola in stukjes en pel en snipper de ui.
2. Besprenkel de aardappelpartjes met olijfolie en de Italiaanse kruiden en rooster in de oven 25 minuten.
3. Meng de appelazijn met de honing. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg de spruitjes en het honingmengsel toe en roerbak 8 minuten.
4. Meng de aardappels, de spruitjes en de rucola goed door elkaar. Verdeel over de borden en garneer met de hazelnoten en gorgonzola.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2046 Kj
Calorieën
488 kcal
Vetten
24 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
46 gram
Waarvan suikers
15 gram
Vezels
12 gram
Eiwitten
19 gram
Meer recepten in de categorie