Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spruitjes stamppot met knapperige kerrie cashewnoten

Spruitjes stamppot met knapperige kerrie cashewnoten

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen kruimig
  • 500 gram spruitjes
  • 100 gram cashewnoten (ongezouten)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 2 stuks uien
  • 100 ml melk
  • 0 snufje nootmuskaat
Spruitjes stamppot met knapperige kerrie cashewnoten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. 2. Schil de aardappelen en halveer. Verwijder de uiteindes en de buitenste bladeren van de spruitjes en halveer. Meng de cashewnoten met 1 eetlepel olijfolie en de kerrie. Pel en snijd de ui in ringen.
  3. 3. Breng twee pannen met water aan de kook. Kook de aardappelen in ongeveer 15 minuten gaar. Kook de spruitjes in 6 minuten gaar. Giet beide af en pureer de aardappelen tot een grove puree. Voeg de melk toe om het smeuïg te maken. Stamp grof de spruitjes erdoor en breng op smaak met nootmuskaat.
  4. 4. Verdeel de kerrie cashewnoten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in de oven in 8 - 10 minuten goudbruin.
  5. 5. Verhit in een koekenpan een scheutje olie en bak de uien op laag vuur glazig.
  6. 6. Verdeel de spuitjes stamppot over de borden, garneer met de gebakken uien en garneer met de kerrie cashewnoten.
  7. Tip: Voeg wat tijm toe voor een extra twist.

    Voedingswaarde

  • Kcal 544
  • Eiwit 18 g
  • Koolhydraten 78 g
  • waarvan suikers 8
  • Vet 15 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 17