
Spruitjes stamppot met knapperige kerrie cashewnoten
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
1 kg aardappelen kruimig
500 gram spruitjes
100 gram cashewnoten (ongezouten)
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel kerriepoeder
2 stuks uien
100 ml melk
0 snufje nootmuskaat
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Schil de aardappelen en halveer. Verwijder de uiteindes en de buitenste bladeren van de spruitjes en halveer. Meng de cashewnoten met 1 eetlepel olijfolie en de kerrie. Pel en snijd de ui in ringen.
3. Breng twee pannen met water aan de kook. Kook de aardappelen in ongeveer 15 minuten gaar. Kook de spruitjes in 6 minuten gaar. Giet beide af en pureer de aardappelen tot een grove puree. Voeg de melk toe om het smeuïg te maken. Stamp grof de spruitjes erdoor en breng op smaak met nootmuskaat.
4. Verdeel de kerrie cashewnoten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in de oven in 8 - 10 minuten goudbruin.
5. Verhit in een koekenpan een scheutje olie en bak de uien op laag vuur glazig.
6. Verdeel de spuitjes stamppot over de borden, garneer met de gebakken uien en garneer met de kerrie cashewnoten.
Tip: Voeg wat tijm toe voor een extra twist.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2291 Kj
Calorieën
544 kcal
Vetten
15 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
78 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
17 gram
Eiwitten
18 gram
Meer recepten in de categorie