Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spruitjes uit de oven op 3 manieren

Spruitjes uit de oven op 3 manieren

Ingrediënten

  • 500 gram (paarse) spruitjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Italiaanse variant: 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden, 120 gram zongedroogde tomaatjes
  • Aziatische variant: 2 eetlepels sojasaus, 1 theelepel chilivlokken, 100 gram grofgehakte cashewnoten, 2 fijngesneden lente-uitjes
  • Midden-Oosterse variant: 1 eetlepel gemalen komijn, 1 halve, in stukjes gesneden citroen, 125 gram groene olijven
Spruitjes uit de oven op 3 manieren product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 50 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Maak de spruitjes schoon, halveer ze en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met peper en zout naar smaak. Bestrooi met 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden voor de Italiaanse versie. Of met 2 eetlepels sojasaus en 1 theelepel chilivlokken voor een Aziatische variant. Of met 1 eetlepel gemalen komijn en 1 theelepel chilivlokken voor een Midden-Oosten versie.
  2. 2 Rooster de spruiten in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius in ca. 15 min. beetgaar. Schep de Italiaanse versie om met de zongedroogde tomaatjes, de Aziatische met de cashewnoten en 2 fijngesneden lente-uitjes en de Midden Oosten versie met een halve, in stukjes gesneden citroen en groene olijven.

    Voedingswaarde

  • Kcal 205
  • Eiwit 13 g
  • Koolhydraten 24 g
  • Vet 7 g
  • Vezels 9