
Spruitjes uit de oven op 3 manieren
4 pers.
ca. 50 min
Ingrediënten
500 gram (paarse) spruitjes
2 eetlepels olijfolie
Italiaanse variant: 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden, 120 gram zongedroogde tomaatjes
Aziatische variant: 2 eetlepels sojasaus, 1 theelepel chilivlokken, 100 gram grofgehakte cashewnoten, 2 fijngesneden lente-uitjes
Midden-Oosterse variant: 1 eetlepel gemalen komijn, 1 halve, in stukjes gesneden citroen, 125 gram groene olijven
Bereidingswijze
1 Maak de spruitjes schoon, halveer ze en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met peper en zout naar smaak. Bestrooi met 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden voor de Italiaanse versie. Of met 2 eetlepels sojasaus en 1 theelepel chilivlokken voor een Aziatische variant. Of met 1 eetlepel gemalen komijn en 1 theelepel chilivlokken voor een Midden-Oosten versie.
2 Rooster de spruiten in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius in ca. 15 min. beetgaar. Schep de Italiaanse versie om met de zongedroogde tomaatjes, de Aziatische met de cashewnoten en 2 fijngesneden lente-uitjes en de Midden Oosten versie met een halve, in stukjes gesneden citroen en groene olijven.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
205 kcal
Vetten
7 gram
Koolhydraten
24 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
13 gram
Meer recepten in de categorie