
Spruitjessalade met pecan en cranberry
Bijgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
500 gr spruitjes
6 el olijfolie
1 el honing
2 el wittewijnazijn
1 el mosterd
1 sinaasappel rasp en sap
2 el gedroogde cranberry's
75 gr pecannoten grof gehakt
1 bosje peterselie grof gehakt
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180ºC. Halveer de helft van de spruitjes en meng ze met de helft van de olijfolie en een snuf zout. Leg de halve spruitjes met de snijkant naar beneden op een bakplaat en rooster in de oven in circa 35 minuten goudbruin. Schep halverwege om.
Snijd intussen de rest van de spruitjes in dunne reepjes. Klop een dressing van de overige olijfolie, honing, azijn, mosterd, sinaasappelrasp, -sap, zout en peper. Masseer deze dressing door de rauwe spruiten en laat even staan.
Meng de geroosterde spruitjes, cranberry's, pecannoten en peterselie erdoor en breng de salade op smaak met zout en peper.
Variatietip
Deze salade is ook lekker met blokjes feta erdoor.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
17 Kj
Calorieën
365 kcal
Vetten
29 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
17 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
5 gram
Zout
0.10 gram