Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spruitjesstamppot met gerookte makreel

Spruitjesstamppot met gerookte makreel

Ingrediënten

  • 800 g kruimige aardappelen, geschild en gewassen
  • 2 zakken stamppotgroenten spruiten (à 500 g, PLUS)
  • 180 ml melk
  • 60 g boter
  • 250 g gerookte makreelfilet
Spruitjesstamppot met gerookte makreel product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng een ruime pan met water en een snufje zout aan de kook. Snijd de aardappelen in kleine stukken en kook ze circa 20 minuten met een deksel op de pan. Kook de stamppotgroenten de laatste 10 minuten mee. Meet vanaf het moment dat het water weer kookt.
  2. Verhit de melk en boter in een steelpan. Verwijder de velletjes van de makreelfilets en verdeel ze in stukken.
  3. Giet de aardappelen en groenten af in een vergiet en laat uitlekken. Doe ze terug in de pan en stamp tot een puree met de boter en melk. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de stamppot over 4 borden en serveer met de makreelfilet.

Variatie

Bereid de stamppot zoals hierboven beschreven en spatel er op het laatst 10 fijngesneden zongedroogde tomaten uit de olie en 100 gram pesto door. Serveer de stamppot met gebakken garnalen.

    Voedingswaarde

  • Kcal 545
  • Eiwit 22 g
  • Koolhydraten 46 g
  • Vet 28 g