Spruitjesstamppot met gerookte makreel - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spruitjesstamppot met gerookte makreel

Spruitjesstamppot met gerookte makreel

Spruitjesstamppot met gerookte makreel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 800 g kruimige aardappelen, geschild en gewassen
  • 2 zakken stamppotgroenten spruiten (à 500 g, PLUS)
  • 180 ml melk
  • 60 g boter
  • 250 g gerookte makreelfilet
Bereiden
Breng een ruime pan met water en een snufje zout aan de kook. Snijd de aardappelen in kleine stukken en kook ze circa 20 minuten met een deksel op de pan. Kook de stamppotgroenten de laatste 10 minuten mee. Meet vanaf het moment dat het water weer kookt.
Verhit de melk en boter in een steelpan. Verwijder de velletjes van de makreelfilets en verdeel ze in stukken.
Giet de aardappelen en groenten af in een vergiet en laat uitlekken. Doe ze terug in de pan en stamp tot een puree met de boter en melk. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de stamppot over 4 borden en serveer met de makreelfilet.
Variatie
Bereid de stamppot zoals hierboven beschreven en spatel er op het laatst 10 fijngesneden zongedroogde tomaten uit de olie en 100 gram pesto door. Serveer de stamppot met gebakken garnalen.

Voedingswaarde

eiwit
22 g
koolhydraten
46 g
vet
28 g
Kcal
545