
Spruitjesstamppot met gerookte makreel
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
800 g kruimige aardappelen, geschild en gewassen
2 zakken stamppotgroenten spruiten (à 500 g, PLUS)
180 ml melk
60 g boter
250 g gerookte makreelfilet
Bereidingswijze
Breng een ruime pan met water en een snufje zout aan de kook. Snijd de aardappelen in kleine stukken en kook ze circa 20 minuten met een deksel op de pan. Kook de stamppotgroenten de laatste 10 minuten mee. Meet vanaf het moment dat het water weer kookt.
Verhit de melk en boter in een steelpan. Verwijder de velletjes van de makreelfilets en verdeel ze in stukken.
Giet de aardappelen en groenten af in een vergiet en laat uitlekken. Doe ze terug in de pan en stamp tot een puree met de boter en melk. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de stamppot over 4 borden en serveer met de makreelfilet.
Variatietip!
Bereid de stamppot zoals hierboven beschreven en spatel er op het laatst 10 fijngesneden zongedroogde tomaten uit de olie en 100 gram pesto door. Serveer de stamppot met gebakken garnalen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
545 kcal
Vetten
28 gram
Koolhydraten
46 gram
Eiwitten
22 gram