
Sriracha gehakt-linzenburger
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
300 g Boerentrots van PLUS Mager rundergehakt
1 blikje linzen (160 g), uitgelekt en afgespoeld
2 el Go-Tan Sriracha Sauce
1 ei
40 g paneermeel
2 el PLUS Olie of PLUS Roomboter ongezouten
1 ui, ringen
4 PLUS Hamburgerbroodjes
3 el Go-Tan Sriracha Mayo
4 plakjes cheddarkaas
1 trostomaat, in plakjes
½ zak krulsla melange (à 100 g)
Bereidingswijze
Meng het gehakt en de linzen met de srirachasaus, het ei en het paneermeel. Vorm van het srirachagehakt 4 stevige burgers.
Verhit in een koekenpan de olie of boter. Bak de burgers in 10 min. lichtbruin en gaar. Voeg de ui toe en bak mee met de burgers.
Snijd intussen de broodjes open en rooster de helften in het broodrooster. Besmeer de snijvlakken met de srirachamayo.
Leg op elke burger in de pan een plak kaas, zodat deze iets smelt. Beleg de broodjes met de burgers met de kaas. Verdeel de sla, tomaat en gebakken ui erover. Dek af met de bovenste helften van de broodjes.
Variatietip
Je kunt deze burger ook op de BBQ bereiden! Meng de rest van de slamelange met extra ui, tomaat en een beetje srirachamayo en serveer als frisse salade
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
539 kcal
Vetten
27 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
44 gram
Waarvan suikers
9 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
28 gram
Zout
3.10 gram