

Stamppot met ijsbergsla en gebakken paprika
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
1kg kruimige aardappelen
1 krop ijsbergsla
1 zak paprikamix
4 el olijfolie traditioneel
400g vegan balletjes 8 el tacosaus (Banderos) mild of hot
2 el fijngesneden bieslook
Bereidingswijze
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in ca. 20 min. gaar. Was en snijd de sla in dunne repen.
Maak de paprika’s schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in lange repen. Verhit 2 el olijfolie in een ruime koekenpan en bak de paprikarepen al omscheppend net gaar. Schep ze uit de pan.
Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak de vegan balletjes volgens de bereidingswijze rondom bruin en gaar. Roer de tacosaus door het bakvet.
Giet de aardappelen af maar vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen fijn en schep er deel voor deel de sla door. Voeg zonodig wat van het kookwater toe om een smeuïge stamppot te krijgen. Breng op smaak met versgemalen peper. Verdeel de gebakken paprika en de balletjes erover. Garneer met de bieslook
Variatietip
Neem in plaats van de vegan balletjes ook eens feta. Gebruik dan 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi de stamppot met 200 gr verbrokkelde feta en verdeel er 4 eetlepels tacosaus over.
Meer recepten in de categorie