
Stamppot met waterkers, ijsbergsla, spekjes en pijnboompitten
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
Nederlands
Ingrediënten
1500 gram kruimige aardappels (geschild, in stukken)
200 gram ontbijtspekblokjes
50 gram pijnboompitten
2 teentjes knoflook (geperst)
2 eetlepels boter
150 milliliter warme melk
150 gram waterkers (fijngesneden, geplukt)
1 kleine krop ijsbergsla (in dunne reepjes)
Bereidingswijze
1. Kook de aardappelen in een grote pan in ruim water met zout in circa 20 minuten gaar.
2. Bak ondertussen de spekblokjes op middelhoge stand knapperig en bak de laatste minuut de pijnboompitten en knoflook mee tot ze lichtbruin zijn.
3. Giet de aardappelen af en laat ze droogstomen. Doe ze terug in de pan en stamp ze fijn tot een luchtige puree met de boter en de melk.
4. Breng op smaak met zout en peper en schep de waterkers en ijsbergslareepjes erdoor.
5. Doe de stamppot in een verwarmde schaal en verdeel de gebakken spekjes en pijnboompitten erover.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
600 kcal
Vetten
21 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
77 gram
Eiwitten
21 gram
Meer recepten in de categorie