
Stamppot met witlof en geitenkaas
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Nederlands
Ingrediënten
500 gram witlof (schoongemaakt)
1 bosje lente-/bosui (schoongemaakt)
750 gram kruimige aardappels (geschild, in stukken)
25 gram boter
1 eetlepel suiker
1 eetlepel citroensap
250 gram zachte geitenkaas (in stukjes)
125 gram melk (warm)
Bereidingswijze
1. Snijd de witlof in de lengte enkele malen door. Snijd de uitjes, inclusief het mooie groene loof, in ringen.
2. Kook de aardappels gaar in iets gezouten water.
3. Bak intussen in een koekenpan de lofrepen in de boter gedurende een minuut of vijf. Roer de suiker en het citroensap door de witlof.
4. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Stamp ze fijn en roer met een houten lepel de warme melk door de aardappels.
5. Zet de pan met puree op een warmhoudplaatje op een laag vuur. Schep de gebakken lof, de geitenkaas en lente/bosuitjes door de puree. Warm de stamppot nog even goed door. Dien meteen op.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
400 kcal
Vetten
19 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
37 gram
Eiwitten
18 gram
Meer recepten in de categorie