Stamppot rauwe andijvie met kabeljauw
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 kg aardappelen kruimig
75 gram pecannoten
4 stuks kabeljauwfilets
2 eetlepels bloem
100 ml melk
1 theelepel nootmuskaat
1 eetlepel mosterd
500 gram andijvie
1 theelepel gedroogde peterselie
Bereidingswijze
1. Schil de aardappelen en snijd in vieren. Hak de pecannoten grof. Dep de kabeljauwfilet droog met een vel keukenpapier.
2. Breng een pan water aan de kook en kook de aardappelen 20 minuten. Giet af en stamp samen met de melk, nootmuskaat en mosterd tot een grove puree. Roer de andijvie er rauw doorheen. Breng op smaak met versgemalen peper.
3. Bestrooi de kabeljauw met bloem. Verhit een koekenpan met olie en bak de kabeljauwfilet aan beide kanten 4 - 5 minuten. Meng de pecannoten samen met de peterselie.
4. Schep de stamppot rauwe andijvie op de borden en serveer met de kabeljauw. Verdeel het pecannoten-kruim over de kabeljauw.
Tip: Serveer met een partje citroen.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2165 Kj
Calorieën
514 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
51 gram
Waarvan suikers
1 gram
Vezels
12 gram
Eiwitten
32 gram