Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Stamppot rauwe andijvie met kabeljauw

Stamppot rauwe andijvie met kabeljauw

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen kruimig
  • 75 gram pecannoten
  • 4 stuks kabeljauwfilets
  • 2 eetlepels bloem
  • 100 ml melk
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 eetlepel mosterd
  • 500 gram andijvie
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
Stamppot rauwe andijvie met kabeljauw product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Schil de aardappelen en snijd in vieren. Hak de pecannoten grof. Dep de kabeljauwfilet droog met een vel keukenpapier.
  2. 2. Breng een pan water aan de kook en kook de aardappelen 20 minuten. Giet af en stamp samen met de melk, nootmuskaat en mosterd tot een grove puree. Roer de andijvie er rauw doorheen. Breng op smaak met versgemalen peper.
  3. 3. Bestrooi de kabeljauw met bloem. Verhit een koekenpan met olie en bak de kabeljauwfilet aan beide kanten 4 - 5 minuten. Meng de pecannoten samen met de peterselie.
  4. 4. Schep de stamppot rauwe andijvie op de borden en serveer met de kabeljauw. Verdeel het pecannoten-kruim over de kabeljauw.
  5. Tip: Serveer met een partje citroen.

    Voedingswaarde

  • Kcal 514
  • Eiwit 32 g
  • Koolhydraten 51 g
  • waarvan suikers 1
  • Vet 18 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 12