
Stamppot van kropsla met gebakken pangasiusfilet
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
800 gram kruimige aardappels
2 kroppen kropsla's
2 deciliter melk
2 stuks pangasiusfilet
1.5 citroenen
1 klontje roomboter
1 peper en zout
Bereidingswijze
1. Schil de aardappels, snijd in stukken en spoel goed af. Zet de aardappels op met gezouten water en kook in ongeveer 20 minuten volledig gaar.
2. Pluk ondertussen de kropsla en snijd in grove stukken.
3. Verwarm de melk met een klontje roomboter in een steelpan.
4. Giet de aardappels af, laat goed uitlekken en stoom nog kort droog. Voeg de melk met de boter toe aan de aardappels en stamp tot een mooie puree.
5. Meng er de gesneden kropsla doorheen en breng op smaak met zout en peper. Houd warm onder een deksel.
6. Snijd de pangasiusfilets in de lengte doormidden. Verwarm een klontje roomboter in een bakpan en bak de pangasiusfilets aan beide kanten mooi bruin. Kruid met zout en peper.
7. Voeg een extra klontje roomboter toe aan de vis. Rasp er de schil van de citroen overheen en blus af met het citroensap.
8. Dresseer de stamppot in diepe borden leg er voorzichtig de pangasiusfilet op. Lepel er tenslotte lekker wat van de braadboter met citroen overheen en langs.
Meer recepten in de categorie