1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Stamppot van paksoi en zoete aardappel

Stamppot van paksoi en zoete aardappel

Stamppot van paksoi en zoete aardappel product foto
  • Ingredienten:

  • 1 kilogram zoete aardappel, geschild, in blokjes
  • 200 milliliter warme (soja)melk
  • 4 eetlepels boter
  • 300 gram ontbijtspek, in plakjes
  • 2 uien, fijngesneden
  • 6 eetlepels ketjap manis
  • 2 stronken paksoi, gewassen en fijngesneden
  • keukenpapier
Bereiden
Kook de aardappelblokjes gaar in water met zout. Stamp tot een puree met de melk en boter en houd warm. Bak het ontbijtspek uit tot het krokant is. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de uien toe aan het bakvet en fruit enkele minuten. Voeg de ketjap en 4 eetlepels water toe en laat op een lage stand even sudderen. Schep de paksoi door de puree en breng op smaak met zout en peper. Verdeel het spek over de stamppot en geef er een lepel van de uienjus bij.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 19 g
  • koolhydraten
  • 82 g
  • vet
  • 20 g
  • Kcal
  • 610
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie