
Stamppot van paksoi en zoete aardappel
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
1 kilogram zoete aardappel, geschild, in blokjes
200 milliliter warme (soja)melk
4 eetlepels boter
300 gram ontbijtspek, in plakjes
2 uien, fijngesneden
6 eetlepels ketjap manis
2 stronken paksoi, gewassen en fijngesneden
keukenpapier
Bereidingswijze
Kook de aardappelblokjes gaar in water met zout. Stamp tot een puree met de melk en boter en houd warm. Bak het ontbijtspek uit tot het krokant is. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de uien toe aan het bakvet en fruit enkele minuten. Voeg de ketjap en 4 eetlepels water toe en laat op een lage stand even sudderen. Schep de paksoi door de puree en breng op smaak met zout en peper. Verdeel het spek over de stamppot en geef er een lepel van de uienjus bij.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
610 kcal
Vetten
20 gram
Koolhydraten
82 gram
Eiwitten
19 gram