Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Stamppot van paksoi en zoete aardappel

Stamppot van paksoi en zoete aardappel

Ingrediënten

  • 1 kilogram zoete aardappel, geschild, in blokjes
  • 200 milliliter warme (soja)melk
  • 4 eetlepels boter
  • 300 gram ontbijtspek, in plakjes
  • 2 uien, fijngesneden
  • 6 eetlepels ketjap manis
  • 2 stronken paksoi, gewassen en fijngesneden
  • keukenpapier
Stamppot van paksoi en zoete aardappel product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelblokjes gaar in water met zout. Stamp tot een puree met de melk en boter en houd warm. Bak het ontbijtspek uit tot het krokant is. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de uien toe aan het bakvet en fruit enkele minuten. Voeg de ketjap en 4 eetlepels water toe en laat op een lage stand even sudderen. Schep de paksoi door de puree en breng op smaak met zout en peper. Verdeel het spek over de stamppot en geef er een lepel van de uienjus bij.

    Voedingswaarde

  • Kcal 610
  • Eiwit 19 g
  • Koolhydraten 82 g
  • Vet 20 g