In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Stamppot van paksoi en zoete aardappel

Stamppot van paksoi en zoete aardappel

Stamppot van paksoi en zoete aardappel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kilogram zoete aardappel, geschild, in blokjes
  • 200 milliliter warme (soja)melk
  • 4 eetlepels boter
  • 300 gram ontbijtspek, in plakjes
  • 2 uien, fijngesneden
  • 6 eetlepels ketjap manis
  • 2 stronken paksoi, gewassen en fijngesneden
  • keukenpapier
Bereiden
Kook de aardappelblokjes gaar in water met zout. Stamp tot een puree met de melk en boter en houd warm. Bak het ontbijtspek uit tot het krokant is. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de uien toe aan het bakvet en fruit enkele minuten. Voeg de ketjap en 4 eetlepels water toe en laat op een lage stand even sudderen. Schep de paksoi door de puree en breng op smaak met zout en peper. Verdeel het spek over de stamppot en geef er een lepel van de uienjus bij.

Voedingswaarde

eiwit
19 g
koolhydraten
82 g
vet
20 g
Kcal
610