In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Steak frites met beurre café de Paris en zoete aardappelfriet en salade

Steak frites met beurre café de Paris en zoete aardappelfriet en salade

Steak frites met beurre café de Paris en zoete aardappelfriet en salade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 el italiaanse kruiden
  • 2 el dragon
  • ½ bosje platte peterselie
  • 1 el kappertjes
  • 1 flinke teen knoflook
  • 1/4 tl worcestershiresaus
  • 1 tl gladde mosterd
  • 125 g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 4 Blonde d’Aquitaine steaks
  • 4 grote zoete aardappels
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1 krop sla
  • 3 el olijfolie
  • 1 el rode-wijnazijn
  • 1/2 tl gladde mosterd
  • 1 tl honing
  • 1/2 komkommer
  • ½ bosje platte peterselie
  • ½ bosje dille
  • ½ bosje verse basilicum
  • ¼ bosje bieslook
Bereiden
Begin met het maken van de boter.
Hak hiervoor alle ingrediënten tot en met de knoflook fijn.
Meng samen met de worcestershiresaus en mosterd met de roomboter, en breng indien nodig op smaak met peper en zout.
Dek af met plasticfolie en laat rusten in de koelkast.
Haal de steaks uit de koelkast en verwarm de oven voor op 225 graden.
Was de zoete aardappels, droog af en snijd in frietjes.
Meng met de zonnebloemolie en verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak in ongeveer 25 minuten knapperig in de oven. Verwarm een steelpan met dikke bodem met een flinke scheut olijfolie.
Bak op hoog vuur de steaks, afhankelijk van de dikte en voorkeur 3-5 minuten op de ene kant, en dan nog 2-3 minuten op de andere kant.
Check door erop te drukken of ze gaar genoeg zijn en breng op smaak met peper en zout.
Verpak in aluminumfolie en laat 5-10 minuten rusten op het aanrecht.
Haal de sla van de krop, was onder de koude kraan en laat uitlekken in een vergiet.
Meng voor de dressing de olijfolie met de azijn, mosterd, honing en een beetje peper en zout in een grote saladekom.
Voeg de sla toe en hussel zodat alle blaadjes onder de dressing zitten.
Schil de komkommer en snijd in halve maantjes.
Hak de kruiden fijn en meng samen met de komkommer door de sla.
Serveer de steaks met een beetje van de boter, zoete-aardappelfrietjes en de salade.