
Steak sandwich met gekaramelliseerde ui en geroosterde-tomatenmayonaise
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
88.71 voor 4 pers.
Ingrediënten
500 gram Snoeptomaten
4 takjes Tijm
1 stuk Verspakket courgettesoep
2 stuks Rode ui
2 stuks Stokbrood
500 gram Biefstuk
100 gram Babyspinazie
1 Plant Basilicum
350 gram Mayonaise
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Halveer de snoeptomaten en meng met 3 eetlepels olijfolie, de takjes tijm, een snuf zout, suiker en zwarte peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat of een ruime ovenschaal en rooster 35 minuten in de oven.
2. Haal de ingrediënten uit het soeppakket en leg het bouillonblokje apart, die gebruik je niet in dit recept. Schil de ui uit het pakket samen met de rode uien en snijd in ringen. Snijd de knoflook uit het pakket in dunne plakjes. Verwarm een ruime koekenpan of hapjespan met een scheut olijfolie en bak hierin de uienringen op laag vuur terwijl je regelmatig roert, tot ze volledig gekaramelliseerd zijn. Dit duurt ten minste 20 minuten, maar langer is nog beter.
3. Heb je de tijd? Laat ze dan gerust een uur op heel laag vuur karamelliseren. Heb je meer uien? Verdubbel dan de portie en bewaar wat je over hebt in een afgesloten bakje in de koelkast.
4. Was de courgettes en verwijder de uiteindes. Snijd 1 courgette in ronde plakken en verwarm een grillpan. Besmeer de plakken met olijfolie en grill aan beide zijden goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.
5. Bak de baguettes in 8-10 minuten krokant in de oven. Verwarm een ruime koekenpan met een klont boter en een scheutje olijfolie. Bak hierin de biefstukken 3-4 minuten aan beide kanten, tot ze medium rare van binnen zijn. Breng op smaak met peper en zout en laat 5 minuten rusten in aluminiumfolie.
6. Schaaf ondertussen dunne linten met een kaasschaaf of dunschiller van de resterende courgettes en meng met de babyspinazie. Haal de blaadjes van de basilicumplant en meng de helft van de blaadjes door de salade. Breng op smaak met citroen uit het pakket, 2-3 eetlepels extra vierge olijfolie, zout en peper. Zet apart.
7. Pureer de mayonaise met de resterende basilicumblaadjes en geroosterde tomaatjes in een keukenmachine of blender. Halveer de baguettes in de lengte en snijd de biefstukken in reepjes. Besmeer de binnenkanten van de baguettes met de mayonaise en beleg de onderkant met een beetje van de salade, de biefstuk, gegrilde courgette en gekaramelliseerde ui. Sluit af met de kapjes.
8. Serveer de steak sandwiches met de resterende salade. Bewaar eventuele overgebleven mayonaise en gekaramelliseerde uien afgesloten in de koelkast.
Meer recepten in de categorie