
Stevige tomaten-linzensoep
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
400 gram linzen
500 gram gemengd gehakt
1 stuk ui
3 teentjes knoflook
400 gram gepelde tomaten
1 stuk rundvleesbouillon
1 theelepel kaneel
1 theelepel komijnpoeder
20 gram koriander
450 gram verse spinazie
Bereidingswijze
1. Pel en snipper de ui en pers de teentjes knoflook uit.
2. Kneed 1 teentje knoflook door het gemengde gehakt en draai er gelijke, kleine balletjes van.
3. Verhit vervolgens een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui 3 minuten. Voeg de knoflook, de kaneel, de komijn, de gepelde tomaten, de bouillonblokjes en 750 ml water toe en breng aan de kook.
4. Voeg, als de soep kookt, de gehaktballetjes en de linzen toe en draai het vuur laag. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
5. Was ondertussen de spinazie en hak de koriander fijn.
6. Voeg na 10 minuten de spinazie aan de soep toe en kook mee totdat alle blaadjes geslonken zijn.
7. Verdeel de soep over de borden en garneer met de verse koriander.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2093 Kj
Calorieën
498 kcal
Vetten
28 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
22 gram
Waarvan suikers
5 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
38 gram