Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Sticky appel-kaneelbroodjes

Sticky appel-kaneelbroodjes

Ingrediënten

  • 1 rol crispy cinnamon swirl deeg
  • 50 g roomboter, ongezouten (op kamertemperatuur)
  • 1 goudreinet appel
  • 50 g notenmix ongezouten, ongebrand
  • 1 tl kaneel
  • 2 el honing
Sticky appel-kaneelbroodjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Ontbijt
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een met bakpapier bekleed bakblik klaar. Meng de kaneelsuiker uit de verpakking van het deeg met de helft van de roomboter. Rol het deeg op een plank open en besmeer met de kaneelboter. Rol dicht en snijd 4 plakken van het deeg.
  2. 2. Verdeel de deegrollen over het bakpapier en bak in 15-20 minuten tot zo goudbruin, krokant en gaar zijn.
  3. 3. Schil ondertussen de appel en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes van ongeveer 1 x 1 centimeter. Hak de noten grof.
  4. 4. Verwarm de resterende roomboter in een klein pannetje. Bak hierin de appel met de noten, kaneel, honing en een snufje zout gedurende 8-10 minuten. Draai het vuur uit en laat afkoelen.
  5. 5. Haal de broodjes uit de oven en leg op vier bordjes. Verdeel de appelnotentopping erover en serveer warm.