

Sticky appel-kaneelbroodjes
Brunch
4 pers.
ca. 25 min
Zoet
5.49 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 Rol Crispy cinnamon swirl deeg
50 gram Roomboter
1 stuk Goudreinet
50 gram Notenmix ongezouten ongebrand
1 theelepel Kaneel
2 eetlepel Honing
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een met bakpapier bekleed bakblik klaar. Meng de kaneelsuiker uit de verpakking van het deeg met de helft van de roomboter. Rol het deeg op een plank open en besmeer met de kaneelboter. Rol dicht en snijd 4 plakken van het deeg.
2. Verdeel de deegrollen over het bakpapier en bak in 15-20 minuten tot zo goudbruin, krokant en gaar zijn.
3. Schil ondertussen de appel en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes van ongeveer 1 x 1 centimeter. Hak de noten grof.
4. Verwarm de resterende roomboter in een klein pannetje. Bak hierin de appel met de noten, kaneel, honing en een snufje zout gedurende 8-10 minuten. Draai het vuur uit en laat afkoelen.
5. Haal de broodjes uit de oven en leg op vier bordjes. Verdeel de appelnotentopping erover en serveer warm.
Meer recepten in de categorie