

Sticky aubergine met rijst
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
7.12 voor 4 pers.
Ingrediënten
300 gram Witte rijst
4 stuks Aubergine
2 eetlepel Maizena
4 eetlepel Zonnebloemolie
4 tenen Knoflook
2 centimeter Gember
1 stuk Neutraal peper rood
2 eetlepel Basterdsuiker
8 eetlepel Ketjap manis
10 gram Koriander
Bereidingswijze
1. Snijd de aubergines in blokjes. Strooi er wat zout overheen en laat 10 minuten intrekken. Giet het vocht dat is vrijgekomen weg en meng de aubergines met de maïzena.
2. Kook intussen de rijst zoals op de verpakking vermeld staat en snijd de knoflook fijn en rasp de gember.
3. Verhit 3 el zonnebloemolie in een koekenpan en bak de aubergines rondom aan tot goudbruin, gaar en krokant.
4. Verhit in een steelpan de overige eetlepel zonnebloemolie en bak hier de knoflook, gember en chilipeper kort in aan. Voeg de ketjap manis en bruine suiker toe en laat op laag vuur kort pruttelen totdat de suiker is gesmolten.
5. Meng de saus met de aubergines door totdat de aubergines helemaal bedekt zijn.
6. Serveer met de gekookte rijst en garneer met verse koriander.
Meer recepten in de categorie