Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Sticky chicken met frisse quinoa-koolsalade

Sticky chicken met frisse quinoa-koolsalade

Ingrediënten

  • 4 stuks kipdrumsticks
  • 0 stuk rode kool
  • 0 stuk spitskool
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel honing
  • 20 gram koriander
  • 200 gram quinoa
  • 1 stuk winterpeen
  • 1 stuk limoen
  • 1 eetlepel sesamolie
Sticky chicken met frisse quinoa-koolsalade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de kipdrumsticks in een ovenschaal. Meng de honing met de ketjap en giet over de drumsticks. Plaats de schaal 20 - 30 minuten in de voorverwarmde oven en bak de drumsticks gaar.
  2. 2. Breng een pan water aan de kook en bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat vervolgens iets afkoelen.
  3. 3. Snijd de wortel, de spitskool en de rode kool in fijne reepjes. Hak de koriander fijn en meng alles door elkaar.
  4. 4. Pers het sap van de limoen uit en meng met de sesamolie. Verdeel samen met de quinoa door de koolsalade.
  5. 5. Verdeel de quinoa-koolsalade over de borden en serveer met de sticky chicken.
  6. Tip: garneer met sesamzaadjes

    Voedingswaarde

  • Kcal 322
  • Eiwit 16 g
  • Koolhydraten 47 g
  • waarvan suikers 14
  • Vet 6 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 1
  • Vezels 8