
Sticky chicken met frisse quinoa-koolsalade
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
4 stuks kipdrumsticks
0 stuk rode kool
0 stuk spitskool
1 eetlepel ketjap manis
1 eetlepel honing
20 gram koriander
200 gram quinoa
1 stuk winterpeen
1 stuk limoen
1 eetlepel sesamolie
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de kipdrumsticks in een ovenschaal. Meng de honing met de ketjap en giet over de drumsticks. Plaats de schaal 20 - 30 minuten in de voorverwarmde oven en bak de drumsticks gaar.
2. Breng een pan water aan de kook en bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat vervolgens iets afkoelen.
3. Snijd de wortel, de spitskool en de rode kool in fijne reepjes. Hak de koriander fijn en meng alles door elkaar.
4. Pers het sap van de limoen uit en meng met de sesamolie. Verdeel samen met de quinoa door de koolsalade.
5. Verdeel de quinoa-koolsalade over de borden en serveer met de sticky chicken.
Tip: garneer met sesamzaadjes
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1354 Kj
Calorieën
322 kcal
Vetten
6 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
47 gram
Waarvan suikers
14 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
16 gram