

Sticky gehaktballen met bloemkoolpuree
4 pers.
ca. 30 min
16.16 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 stuks Bloemkool
1 stuk Uien
1 stuk Chilipeper
400 gram Gehakt
1 stuk Eieren
75 gram Paneermeel
4 eetlepel Ketjap manis
1 eetlepel Sojasaus
90 gram Geraspte kaas
3 eetlepel Creme fraiche
Bereidingswijze
1. Snij de bloemkool in roosjes en kook 10 minuten totdat dit gaar is. Giet af en laat droogstomen.
2. Snipper intussen de ui en snij de chilipeper fijn. Meng dit met het gehakt, het ei en de paneermeel. Breng op smaak met peper en zout en draai gehaktballen van ongeveer 2 à 3 cm in diameter.
3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de gehaktballen aan tot deze rondom bruin gebakken zijn. Voeg dan de ketjap manis en sojasaus toe en 4 el water. Laat sudderen tot de gehaktballen gaar zijn.
4. Pureer intussen de bloemkool in een foodprocessor of blender (je kunt dit ook stampen, maar dan wordt de puree minder glad) samen met de geraspte kaas en de crème fraîche. Breng op smaak met zout. Proef goed want bloemkool kan wat flauw zijn. Mocht de puree te dun zijn, doe het dan terug in de pan op laag vuur terwijl je het constant doorroert.
5. Serveer de bloemkoolpuree met de gehaktballen en de saus van de gehaktballen.
Meer recepten in de categorie