Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Sticky gehaktballetjes met cashewnoten

Sticky gehaktballetjes met cashewnoten

Ingrediënten

  • 500 gram gemengd gehakt
  • 2 eetlepels honing
  • 60 gram cashewnoten (ongezouten)
  • 1 stuk paksoi
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 1 stuk ei
  • 6 stengels lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 75 gram paneermeel
  • 1 eetlepel sriracha saus
  • 300 gram sugar snaps
  • 3 eetlepels sojasaus
Sticky gehaktballetjes met cashewnoten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Snijd vijf stengels lente ui in stukken van 3 centimeter. Snipper de laatste fijn. Verwijder de uiteindes van de sugarsnaps, verwijder het uiteinde van de paksoi en snijd in stukken, pers de knoflook en hak de cashewnoten fijn.
  2. 2. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. 3. Meng voor de gehaktballetjes het gehakt, het paneermeel, het ei, de knoflook, de gesnipperde lente ui, de cashewnoten en de sriracha door elkaar. Draai balletjes van 4 centimeter doorsnede. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin.
  4. 4. Meng ondertussen de sojasaus, de honing en 3 eetlepels water door elkaar en schenk bij de gehaktballetjes. Zet de deksel op de pan en gaar nog 10 minuten. Voeg naar smaak meer water, honing of sojasaus toe.
  5. 5. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en roerbak de paksoi, de lente ui en de sugarsnaps 5 minuten.
  6. 6. Serveer de gehaktballetjes met de groente en de rijst.
  7. Tip: Lekker met kroepoek!

    Voedingswaarde

  • Kcal 799
  • Eiwit 41 g
  • Koolhydraten 89 g
  • waarvan suikers 11
  • Vet 29 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 12
  • Vezels 8