
Sticky gehaktballetjes met cashewnoten
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram gemengd gehakt
2 eetlepels honing
60 gram cashewnoten (ongezouten)
1 stuk paksoi
300 gram zilvervliesrijst
1 stuk ei
6 stengels lente-uitjes
1 teentje knoflook
75 gram paneermeel
1 eetlepel sriracha saus
300 gram sugar snaps
3 eetlepels sojasaus
Bereidingswijze
1. Snijd vijf stengels lente ui in stukken van 3 centimeter. Snipper de laatste fijn. Verwijder de uiteindes van de sugarsnaps, verwijder het uiteinde van de paksoi en snijd in stukken, pers de knoflook en hak de cashewnoten fijn.
2. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Meng voor de gehaktballetjes het gehakt, het paneermeel, het ei, de knoflook, de gesnipperde lente ui, de cashewnoten en de sriracha door elkaar. Draai balletjes van 4 centimeter doorsnede. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin.
4. Meng ondertussen de sojasaus, de honing en 3 eetlepels water door elkaar en schenk bij de gehaktballetjes. Zet de deksel op de pan en gaar nog 10 minuten. Voeg naar smaak meer water, honing of sojasaus toe.
5. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en roerbak de paksoi, de lente ui en de sugarsnaps 5 minuten.
6. Serveer de gehaktballetjes met de groente en de rijst.
Tip: Lekker met kroepoek!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3353 Kj
Calorieën
799 kcal
Vetten
29 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
89 gram
Waarvan suikers
11 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
41 gram