
Sticky ginger chicken wings met frisse koolsalade
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Amerikaans
Ingrediënten
1 kilogram kippenvleugel
0.5 witte kool (in dunne reepjes)
2 wortels (geraspt)
4 lente-/bosuitjes (in dunne ringen)
200 milliliter yoghurt
100 milliliter mayonaise
1 bosje peterselie (fijngehakt)
3 eetlepels tomatenketchup
3 teentjes knoflook (geperst)
4 eetlepels bruine basterdsuiker
4 eetlepels sojasaus
1 verse gember (geschild, grof geraspt, ca. 10 cm)
1 theelepel vijfkruidenpoeder
Bereidingswijze
1. Meng de ingrediënten voor de marinade en marineer de kippenvleugels hierin circa 15 minuten. Verwarm de oven voor op 190ºC.
2. Leg de kippenvleugels op de bakplaat en rooster 30-40 minuten in de oven. Keer tussendoor om.
3. Maak intussen de salade en meng de kool met de wortel, bosui, yoghurt, mayonaise en peterselie. Serveer de chicken wings warm met de koolsalade.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
560 kcal
Vetten
33 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
28 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
31 gram
Zout
3 gram
Meer recepten in de categorie