

Sticky hoisin-gehaktbrood met gesmolten kaas
Bijgerecht
4 pers.
ca. 65 min
Aziatisch
Ingrediënten
1 ui
2 teentjes knoflook
1 centimeter verse gember
500 gram half-om-half gehakt
1 ei
4 eetlepels paneermeel
1 eetlepel sojasaus
75 gram geraspte belegen kaas
4 eetlepels hoisinsaus
1 eetlepel sriracha
1 theelepel sesamolie
1 lente-ui
1 theelepel sesamzaadjes
Peper en zout
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een cakevorm of kleine ovenschaal in. Snipper de ui, pers de knoflook en rasp de gember fijn.
2. Doe het gehakt in een grote kom. Voeg de gesnipperde ui, knoflook, geraspte gember, het ei, paneermeel, de sojasaus en een snuf peper en zout toe. Kneed kort met je handen tot alles gemengd is.
3. Druk de helft van het gehaktmengsel op de bodem van de vorm. Maak in het midden een lange geul en verdeel hier de geraspte kaas over.
4. Dek de kaas af met de rest van het gehakt en druk de zijkanten goed aan, zodat de kaas volledig is ingesloten. Maak de bovenkant glad.
5. Bak het gehaktbrood 20 minuten in de oven. Meng intussen in een kommetje de hoisinsaus, sriracha en sesamolie tot een gladde glaze.
6. Haal het gehaktbrood na 20 minuten uit de oven en bestrijk de bovenkant met de helft van de glaze. Zet terug in de oven en bak nog 20 minuten.
7. Bestrijk het gehaktbrood met de rest van de glaze en bak nog 5 minuten tot de bovenkant mooi kleverig en gekaramelliseerd is. Controleer of het gehakt gaar is.
8. Laat het gehaktbrood 5 minuten rusten in de vorm voordat je het aansnijdt. Snijd de lente-ui in ringetjes. Garneer het gehaktbrood met de lente-ui en sesamzaadjes.
Tip
Maak eens een bordje extra en verras iemand anders, een buur, vriend of familielid. Kleine moeite, groot gebaar, en ook nog eens lekker.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
509 kcal
Vetten
34 gram
Waarvan verzadigd vet
15 gram
Koolhydraten
19 gram
Waarvan suikers
10 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
30 gram
Zout
2.70 gram