

Sticky kip met rijst en broccoli
4 pers.
ca. 80 min
10.07 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Uien
2 tenen Knoflook
4 eetlepel Olijfolie
400 gram Kipdijfilet naturel
2 eetlepel Ketchup
2 eetlepel Ketjap
1 Mespunt Mosterd
2 theelepel Sambal badjak
1 stuk Citroen
1 theelepel Paprikapoeder
60 gram Basterdsuiker
200 ml Cola
350 gram Rijst
500 gram Broccoli
Bereidingswijze
1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm in een grote koekenpan 2 el olie en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de kip toe en bak mee tot de kip wat gekleurd is.
2. Meng intussen in een steelpan de ketchup, ketjap manis, mosterd, sambal, citroensap, paprikapoeder en basterdsuiker toe en voeg al roerend de cola toe. Verhit tot de suiker is gesmolten en voeg dan toe aan de kip. Laat de kip 45 à 60 minuten pruttelen, zonder deksel op de pan, tot de kip gaar is en de saus is ingedikt. Roer regelmatig door.
3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
4. Kook intussen de rijst zoals op de verpakking vermeld staat. Maak intussen ook de broccoli schoon en snij in roosjes. Meng met de overige 2 el olie en breng op smaak met een snuf zout. Bak 15 à 20 minuten in de oven tot de broccoli gaar is en goudbruin begint te worden. Dit kan ook sneller gaan wanneer je kleinere broccoliroosjes hebt.
5. Serveer de rijst met de broccoli en de sticky kip.
6. Tip: vind je de saus te dun blijven? Meng dan 1 el water met 1 tl maïzena en meng door de saus.
Meer recepten in de categorie