Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Sticky kippenvleugels met limoncello

Sticky kippenvleugels met limoncello

Ingrediënten

  • 150 ml limoncello (bijvoorbeeld van Villa Massa of Fiorito)
  • 2 el maizena
  • 20 gr bakolijfolie
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • zout
  • zwarte peper
  • 450 gr kippenvleugels of kipdrumsticks
  • 1/2 kipbouillonblokje
  • 1 el honing
  • 1 citroen
Sticky kippenvleugels met limoncello product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Borrel
Recipes/Time Ca. 50 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Roer 1 el maizena door 50 ml limoncello tot een egaal mengsel. Voeg de bakolijfolie, knoflook, 1 tl zout en snuf zwarte peper toe. Voeg de kippenvleugels toe en meng goed door elkaar. Gebruik hiervoor een ziplock zakje of afsluitbaar bakje. Laat 4 – 8 uur marineren in de koelkast.
  2. 2. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier. Leg de gemarineerde kippenvleugels erop en verdeel goed. Bak ze 35 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn. Zet op het laatst nog even de grill aan voor een mooi bruin korstje.
  3. 3. Meng 100 ml limoncello, 100 ml water, het ½ kipbouillonblokje en de honing in een pannetje. Breng aan de kook en laat een paar minuten inkoken, voeg op het laatst het sap van een halve citroen toe.
  4. 4. Maak een egaal mengsel van 1 el maizena en 1 el koud water en bind hiermee de saus. Begin met 1 eetlepel van het mengsel, laat binden en voeg extra toe als je de saus nog te dun vindt. I 5. Proef en breng naar wens verder op smaak met zout en peper. Meng de kippenvleugels met de saus als deze beide klaar zijn.
  5. 6. Verhit ondertussen een grillpan en vet deze licht in met bakolijfolie. Snijd de andere helft van de citroen in plakjes en gril deze tot ze grillstrepen krijgen. Serveer de sticky kippenvleugels met de plakjes citroen.

Variatie

De kippenvleugels en saus kun je volledig voorbereiden. Meng de kip vanuit de oven met de saus in een bakje en laat afkoelen. Bewaar daarna afgedekt in de koelkast tot gebruik. Warm het op in de oven voordat je gaat serveren.