
Sticky kippenvleugeltjes
Voorgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Aziatisch
Ingrediënten
100 gram suiker
75 milliliter ketjap manis
3 eetlepels pindakaas
2 eetlepels honing
3 teentjes knoflook (geperst)
1 eetlepel citroensap
16 kippenvleugels
1 eetlepel sesamzaad (geroosterd)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng 300 ml water met de suiker,ketjap manis, pindakaas, honing, knoflook en citroensap en verwarm dit in een ruime ovenvaste braadpan.
2. Leg de kippenvleugels erin en zet ze afgedekt 20 minuten in de oven.
3. Haal het deksel van de pan en laat de saus 15 minuten indikken (terwijl de pan nog in de oven staat). Lepel regelmatig saus over de kip.
4. Serveer bestrooid met geroosterd sesamzaad of pinda's.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
635 kcal
Vetten
33 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
45 gram
Eiwitten
38 gram
Meer recepten in de categorie