
Sticky sinaasappelkip met sesam en paksoi
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
Chinees
Ingrediënten
1 ei
600 gram kipdijfilets (in blokjes)
2 eetlepels bloem
3 eetlepels maizena
2 sinaasappels
2 eetlepels sesamzaad
2 eetlepels olie
300 gram rijst
200 milliliter zonnebloemolie (om te frituren)
1 struik paksoi (fijngesneden)
2 teentjes knoflook (in plakjes)
4 lente-/bosuitjes (in ringetjes)
2 teentjes knoflook (geperst)
1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 1 cm)
1 mespunt chilipepervlokken
2 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels zoete chilisaus
1 eetlepel appelazijn
1 eetlepel bruine suiker
1 eetlepel citroensap
Bereidingswijze
1. Kook de rijst. Verwarm de oven voor op 60ºC. Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan tot deze bruist als je een stukje brood erin legt. Schep steeds porties van de kip door het bloemmengsel en schud overtollige bloem eraf. Leg de kipblokjes voorzichtig in de olie en frituur om en om goudbruin. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Houd warm in de oven terwijl je de volgende portie kip frituurt.
2. Verhit intussen de overige olie in een grote koekenpan en roerbak hierin de paksoi met de knoflook. Verwarm de sinaasappelsaus en schep de sinaasappelpartjes en gefrituurde kip erdoor. Bestrooi met de sesam en serveer met de rijst en paksoi. Bestrooi met de bosui.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
820 kcal
Vetten
38 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
78 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
40 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie