
Sticky spareribs
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Amerikaans
Ingrediënten
1.5 kilogram spareribs
2 cm verse gember (geschild, geraspt)
1 teentje knoflook (geperst)
3 eetlepels honing
1 sinaasappel (uitgeperst)
4 eetlepels tomatenketchup
1 theelepel komijnpoeder (djinten)
1 theelepel kerriepoeder
50 milliliter sojasaus
2 eetlepels rodewijnazijn
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 120°C. Leg de spareribs met de bolle kant naar boven op de bakplaat. Giet wat water op de bakplaat.
2. Dek de spareribs af met aluminiumfolie en gaar ze circa 3 uur in de oven.
3. Bestrijk de spareribs met de overgebleven marinade en leg ze op een hete barbecue. Bak de spareribs rondom goudbruin en blijf steeds wat van de marinade over de spareribs strijken tijdens het bakken, zodat er een kleverige laag ontstaat.
4. De marinade mag mooi goudbruin kleuren, maar pas op dat de spareribs niet verbranden.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
835 kcal
Vetten
49 gram
Waarvan verzadigd vet
18 gram
Koolhydraten
19 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
78 gram
Zout
3 gram
Meer recepten in de categorie