
Sticky spareribs
Bijgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Ingrediënten
1.5 kg spareribs
2 cm verse gember geschild, geraspt
1 teentje knoflook geperst
3 el honing
1 sinaasappel uitgeperst
4 el tomatenketchup
1 tl komijnpoeder (djinten)
1 tl kerriepoeder
50 ml sojasaus
2 el rodewijnazijn
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 120°C. Leg de spareribs met de bolle kant naar boven op de bakplaat. Giet wat water op de bakplaat.
2. Dek de spareribs af met aluminiumfolie en gaar ze circa 3 uur in de oven.
3. Bestrijk de spareribs met de overgebleven marinade en leg ze op een hete barbecue. Bak de spareribs rondom goudbruin en blijf steeds wat van de marinade over de spareribs strijken tijdens het bakken, zodat er een kleverige laag ontstaat.
4. De marinade mag mooi goudbruin kleuren, maar pas op dat de spareribs niet verbranden.
Je kunt de spareribs ook verder afmaken in de oven. Verwarm dan de oven verder tot 200°C en bestrijk de spareribs met de overgebleven marinade. Bak ze in circa 30 minuten goudbruin.
Gebruik je spareribs die al zijn gegaard? Bestrijk ze met de helft van de marinade en verhit zo op de barbecue of in de oven.
Variatietip!
Serveer met een frisse salade of gegrilde groenten voor een complete maaltijd.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
835 kcal
Vetten
49 gram
Waarvan verzadigd vet
18 gram
Koolhydraten
19 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
78 gram
Zout
3 gram
Heerlijke smaakvolle sticky spareribs! Alleen nog marineren, in de oven doen en op de barbecue gooien!