
Sticky speklapjes
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
70 gram tomatenpuree (blikje)
2 eetlepels honing
1 theelepel tabasco
1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 3 cm)
2 eetlepels balsamicoazijn
2 eetlepels arachideolie
500 gram speklapjes
Bereidingswijze
1. Meng de tomatenpuree, honing, tabasco, gemberwortel, balsamicoazijn, olie en zout. Bestrijk de speklapjes met dit mengsel.
2. Verhit een grillpan, koekenpan met antiaanbaklaag of de ovengrill en rooster de speklapjes circa 6 minuten per kant. Draai ze regelmatig om.
3. Lekker met hutspot of andijviestamppot.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
485 kcal
Vetten
40 gram
Waarvan verzadigd vet
14 gram
Koolhydraten
10 gram
Eiwitten
21 gram
Meer recepten in de categorie