
Sticky speklappen met roerbakgroente
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
400 gram speklappen
600 gram nasi/bamigroente
1 handje cashewnoot (ongezouten)
225 gram rijstnoedels
3 stengels lente-uitjes
4 cm gember
1 stuk rode peper
2 teentjes knoflook
100 ml sojasaus
2 eetlepels honing
Bereidingswijze
1. Pel en pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Snijd de speklappen in reepjes. En de bosui en de rode peper in schuine ringen. Hak de cashewnoten grof.
2. Meng in een kom de sojasaus met de honing, de gember en de helft van de knoflook. Leg de speklappen hierin en laat minimaal 10 minuten marineren.
3. Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Verhit een koekenpan en bak de speklappen in 10 minuten krokant en sticky. Snijd in stukken.
5. Verhit een wokpan en bak de roerbakgroente samen met de overgebleven knoflook en de helft van de bosui. Voeg 2 eetlepels van de marinade en de noedels toe en roerbak het geheel nog 4 minuten.
6. Serveer de noedels met de sticky speklappen en garneer met de cashewnoten en de overige bosui.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2849 Kj
Calorieën
684 kcal
Vetten
33 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
64 gram
Waarvan suikers
15 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
28 gram