Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Sticky speklappen met roerbakgroente

Sticky speklappen met roerbakgroente

Ingrediënten

  • 400 gram speklappen
  • 600 gram nasi/bamigroente
  • 1 handje cashewnoot (ongezouten)
  • 225 gram rijstnoedels
  • 3 stengels lente-uitjes
  • 4 cm gember
  • 1 stuk rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml sojasaus
  • 2 eetlepels honing
Sticky speklappen met roerbakgroente product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel en pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Snijd de speklappen in reepjes. En de bosui en de rode peper in schuine ringen. Hak de cashewnoten grof.
  2. 2. Meng in een kom de sojasaus met de honing, de gember en de helft van de knoflook. Leg de speklappen hierin en laat minimaal 10 minuten marineren.
  3. 3. Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. 4. Verhit een koekenpan en bak de speklappen in 10 minuten krokant en sticky. Snijd in stukken.
  5. 5. Verhit een wokpan en bak de roerbakgroente samen met de overgebleven knoflook en de helft van de bosui. Voeg 2 eetlepels van de marinade en de noedels toe en roerbak het geheel nog 4 minuten.
  6. 6. Serveer de noedels met de sticky speklappen en garneer met de cashewnoten en de overige bosui.

    Voedingswaarde

  • Kcal 684
  • Eiwit 28 g
  • Koolhydraten 64 g
  • waarvan suikers 15
  • Vet 33 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 11
  • Vezels 6