

Sticky toffee pudding
dessert
4 pers.
ca. 30 min
4.97 voor 4 pers.
Ingrediënten
150 gram Neutraal dadels
170 gram Boter
120 gram Basterdsuiker
2 stuks Eieren
120 ml Halfvolle melk
200 gram Zelfrijzend bakmeel
200 ml Dessertsaus
Bereidingswijze
1. Ook nodig: cakevorm van 20 cm
Blender of staafmixer
2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
3. Pureer de dadels met 100 gram kokend water tot een gladde puree. Klop in een kom 90 gram boter en bruine basterdsuiker op. Voeg één voor één de eieren toe tot deze helemaal zijn opgenomen. Voeg de dadelpuree toe, de melk en een snuf zout en meng door.
4. Meng als laatste het zelfrijzend bakmeel door het beslag. Vet een cakevorm in met boter en bekleed met bakpapier, giet het beslag hierin. Bak 35 tot 45 minuten af in de oven, tot je er een sateprikker schoon uit kunt halen.
5. Schenk direct nadat de cake uit de oven komt de karamelsaus eroverheen. Laat afkoelen.
6. Serveer de sticky toffee pudding lauwwarm, met vla of vanille ijs.
Meer recepten in de categorie