
Stoer eitje
6 pers.
ca. 25 min
Hollands
Ingrediënten
6 eieren
4 el mayonaise
1 tl kerriepoeder
1 tl sambal oelek
ontbijtspek (Puur van smaak 125 g)
staafmixer
spuitzak met gekartelde spuitmond
Bereidingswijze
Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Halveer de eieren in de lengte en haal met een theelepel de eidooier eruit.
Pureer de eidooiers met de mayonaise, kerrie en sambal oelek in een kom met de staafmixer helemaal glad. Breng op smaak met zout en peper. Schep het mengsel in de spuitzak en spuit mooie toefjes in de eiwitten.
Zodra de eiwitten gevuld zijn, steek je er 3 in stukjes gebroken uitgebakken plakjes ontbijtspek in.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
90 kcal
Vetten
8 gram
Koolhydraten
1 gram
Eiwitten
4 gram