
Stoofpeertoetje met vanillekwark en kruidnoten
dessert
4 pers.
ca. 120 min
14.09 voor 4 pers.
Ingrediënten
4 stuks Gieser wildeman
100 gram Kristalsuiker
2 stuks Kaneelstokjes
3 stuks Kruidnagel
100 gram Kruidnoten
500 gram Vanille kwark
Bereidingswijze
1. Schil de peren en doe in een pan met voldoende water zodat ze ruim onder staan. Voeg de suiker, kaneel en kruidnagels toe en breng het water aan de kook. Laat op laag vuur ongeveer 2 uur koken tot ze gaar zijn.
2. Haal de peren uit de pan en laat volledig afkoelen. Hak de kruidnoten grof tot een crumble. Snijd de afgekoelde peren in kwarten en verwijder de klokhuizen. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
3. Verdeel de stoofpeertjes over 4 glazen of bakjes. Top met de vanille kwark en gehakte kruidnoten.
Meer recepten in de categorie