
Stoofpot van kip, wintergroenten en spekblokjes
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 50 min
Nederlands
Ingrediënten
2 uien (gepeld)
10 kruidnagels
200 gram spekblokjes
20 gram boter
0.5 groene kolen (in repen, schoongemaakt)
2 winterwortels (geschild, in dikke plakken)
2 preien (gewassen, in dikke ringen)
2 vastkokende aardappels (geschild, in vieren)
3 teentjes knoflook (fijngehakt)
2 laurierblaadjes
1 theelepel gedroogde tijm
4 kippenpoten
4 kippenbouillontabletten
3 eetlepels verse peterselie (fijngehakt)
3 eetlepels verse bladselderij (fijngehakt)
1 citroen (in plakjes)
Bereidingswijze
1. Steek in elke ui 5 kruidnagels. Bak de spekblokjes in de boter in een grote braadpan knapperig en lichtbruin.
2. Leg de kool, wortel, hele uien, prei, de aardappel, knoflook, laurierbladen en tijm in de pan.
3. Leg de kippenpoten op de groenten en giet ongeveer 2 liter water in de pan. Voeg de bouillonblokjes toe en breng het water aan de kook. Laat alles op een vrij laag vuur in ongeveer 40 minuten gaar stoven.
4. Schep de kippenpoten uit de pan en houd ze warm. Roer de fijngehakte peterselie en selderij door de bouillon. Zet de pan op tafel.
5. Verdeel de kippenpoten, de verschillende groenten, de spekjes en bouillon over diepe borden. Garneer de kippenpoten met een plakje citroen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
710 kcal
Vetten
45 gram
Waarvan verzadigd vet
16 gram
Koolhydraten
27 gram
Eiwitten
43 gram
Meer recepten in de categorie