
Stoofpotje van orzo pasta met tomaat, gehaktballetjes en mozzarella
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Mediterraans
Ingrediënten
300 gram orzo pasta
1 bos bospeen
4 deciliter groentebouillon
4 deciliter La Molisana arrabiata saus
500 gram kipgehakt
4 eetlepels La Molisana pesto rosso
2 bollen mozzarella
4 takjes verse basilicum
1 scheutje olijfolie
1 versgemalen peper
1 zout
Bereidingswijze
1. Schil de bospeen, snijd er de bovenkant van af en snijd in de lengte in vieren.
2. Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit er de bospeen in aan. Kruid met zout en peper.
3. Voeg de orzo toe, laat 2 minuten meefruiten en blus dan af met de groentebouillon.
4. Voeg de arrabbiata saus toe, roer door elkaar en breng tegen het kookpunt. Zet het vuur lager en laat onder een deksel ongeveer 15 minuten zachtjes smoren. Roer af en toe door.
5. Meng in een kom het kipgehakt met de rode pesto en kneed goed door. Kruid het gehakt eventueel met zout en peper.
6. Vorm er kleine gehaktballetjes van.
7. Verwarm een scheutje olijfolie in een anti-aanbakpan en bak rondom mooi goudbruin.
8. Voeg de gehaktballetjes toe aan de orzo en laat nog zo’n 8-10 minuten mee pruttelen.
9. Controleer of de orzo gaar is en breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
10. Verdeel over diepe borden. Laat de mozzarella uitlekken, pluk grof en verdeel over de borden.
11. Garneer tenslotte met topjes basilicum.
Meer recepten in de categorie