
Stoofpotje van kip, champignons en Creme de Brie
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Frans
Ingrediënten
200 gram ERU Creme de Brie
2 eetlepels olijfolie
500 gram kipfilet (in blokjes)
2 uien (gesnipperd)
3 tenen knoflook (in plakjes)
1 eetlepel verse rozemarijn (fijngehakt)
0 versgemalen peper en zout
1.5 deciliter kookroom
250 gram champignons (in plakjes)
2 eetlepels gehakte peterselie (om te garneren)
0 witte rijst
Bereidingswijze
1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
2. Verwarm de olijfolie en bak hierin de kipfilet goudbruin
3. Voeg de uien en de knoflook toe
4. Blus af met 2,5 dl water en laat dit op een laag vuur met gesloten deksel ca. 10 minuten stoven
5. Voeg de rozemarijn, peper en zout, 125 ml water, kookroom, ERU Creme de Brie en de champignons toe
6. Breng het geheel al roerend aan de kook, zet het vuur laag en laat alles nog 15 minuten zachtjes stoven
7. Strooi er de peterselie over en serveer met de rijst
Meer recepten in de categorie