
Romig stoofpotje met kip en champignons in briesaus
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Frans
Ingrediënten
200 gram ERU Creme de Brie
2 eetlepels olijfolie
500 gram kipfilet (in blokjes)
2 uien (gesnipperd)
3 tenen knoflook (in plakjes)
1 eetlepel verse rozemarijn (fijngehakt)
0 versgemalen peper en zout
1.5 deciliter kookroom
250 gram champignons (in plakjes)
2 eetlepels gehakte peterselie (om te garneren)
0 witte rijst
Bereidingswijze
1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Verhit ondertussen de olijfolie in een stoofpan op middelhoog vuur. Bak de blokjes kipfilet rondom goudbruin. Voeg de gesnipperde uien en plakjes knoflook toe en bak 2-3 minuten mee tot ze zacht zijn.
3. Voeg de plakjes champignons en de fijngehakte rozemarijn toe en bak nog 5 minuten mee tot de champignons geslonken zijn. Breng op smaak met peper en zout.
4. Voeg 375 ml water, de kookroom en de smeerbare brie toe aan de pan. Breng het geheel al roerend aan de kook tot de brie is opgelost in de saus.
5. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat het stoofpotje 15 minuten zachtjes pruttelen tot de saus iets is ingedikt. Garneer met de gehakte peterselie en serveer met de witte rijst.
Variatietip
Liever geen kip? Dit stoofpotje is ook heerlijk met varkenshaasreepjes. Voor extra groente kun je stukjes prei of doperwten toevoegen en meestoven.
Meer recepten in de categorie