Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Stoofpotje van Veluws wild en geroosterde bospeen

Stoofpotje van Veluws wild en geroosterde bospeen

Ingrediënten

  • 600 gram wild
  • 30 cl bier
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 600 gram bospenen
  • 3 stuks uien
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 1 stuk runderboillonblokje
  • 2 stuks laurierbladeren
  • 3 stuks kruidnagels
  • 5 takjes tijm
  • 4 plakken ontbijtkoek
Stoofpotje van Veluws wild en geroosterde bospeen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. 2. Breng een pan met water aan de kook en bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. 3. Pel en pers de knoflook en pel en snipper de ui. Schraap de bospeen, snijd het Veluws wild in gelijke stukken en de champignons in partjes. Breek de ontbijtkoek in grove stukken en rits de blaadjes van de tijm.
  4. 4. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui samen met de knoflook en de helft van de tijm. Voeg de blokjes wild en de champignons toe en bak in 4 minuten rondom goudbruin. Blus af met het bier en de runderbouillon en draai het vuur laag.
  5. 5. Voeg de laurier, de ontbijtkoek en de kruidnagel toe en laat het geheel met de deksel op de pan 2,5 uur stoven. Roer af en toe door.
  6. 6. Verdeel de bospeen over een bakplaat met bakpapier. Bestrijk met olijfolie en sprenkel er wat tijm overheen. Rooster de bospeen in 30 minuten gaar.
  7. 7. Verdeel de wildstoof over de borden en serveer met de zilvervliesrijst en de geroosterde bospeen.
  8. Tip: Extra lekker met gebakken spekblokjes erdoorheen!

    Voedingswaarde

  • Kcal 473
  • Eiwit 18 g
  • Koolhydraten 78 g
  • waarvan suikers 15
  • Vet 5 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 1
  • Vezels 11