
Stoofpotje van Veluws wild en geroosterde bospeen
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
600 gram wild
30 cl bier
250 gram kastanjechampignons
600 gram bospenen
3 stuks uien
1 teentje knoflook
300 gram zilvervliesrijst
1 stuk runderboillonblokje
2 stuks laurierbladeren
3 stuks kruidnagels
5 takjes tijm
4 plakken ontbijtkoek
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Breng een pan met water aan de kook en bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Pel en pers de knoflook en pel en snipper de ui. Schraap de bospeen, snijd het Veluws wild in gelijke stukken en de champignons in partjes. Breek de ontbijtkoek in grove stukken en rits de blaadjes van de tijm.
4. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui samen met de knoflook en de helft van de tijm. Voeg de blokjes wild en de champignons toe en bak in 4 minuten rondom goudbruin. Blus af met het bier en de runderbouillon en draai het vuur laag.
5. Voeg de laurier, de ontbijtkoek en de kruidnagel toe en laat het geheel met de deksel op de pan 2,5 uur stoven. Roer af en toe door.
6. Verdeel de bospeen over een bakplaat met bakpapier. Bestrijk met olijfolie en sprenkel er wat tijm overheen. Rooster de bospeen in 30 minuten gaar.
7. Verdeel de wildstoof over de borden en serveer met de zilvervliesrijst en de geroosterde bospeen.
Tip: Extra lekker met gebakken spekblokjes erdoorheen!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1986 Kj
Calorieën
473 kcal
Vetten
5 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
78 gram
Waarvan suikers
15 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
18 gram