
Stoofpotje van winterpeen, linzen en kip
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
1 grote ui
500 gram winterpenen
1 sinaasappel
2 eetlepels olijfolie
450 gram kipdijfiletreepjes
2 teentjes knoflook
2 blikken linzen (à 400 g)
2 takjes rozemarijn
1 kippenbouillontablet
Bereidingswijze
1. Snijd de ui in halve ringen, schil de winterpeen en snijd deze in plakjes. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil eraf en pers de vrucht uit.
2. Verhit de olie in een ruime pan en bak de kipreepjes in 3 min. rondom lichtbruin. Voeg de ui en winterpeen toe en pers de knoflookteentjes erboven uit. Bak alles 5 min. op een middelhoge stand.
3. Spoel de linzen af en laat uitlekken. Doe de linzen, rozemarijn en het sinaasappelsap en de -rasp in de pan. Schenk 300 ml water erbij en verkruimel het bouillonblokje erboven. Schep alles om en laat 15 min. zachtjes stoven.
4. Verwijder de takjes rozemarijn en serveer de stoofpot in diepe borden.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
450 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
41 gram
Vezels
12 gram
Eiwitten
27 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie