1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Stoofschoteltje van varkensfiletlapjes

Stoofschoteltje van varkensfiletlapjes

Stoofschoteltje van varkensfiletlapjes product foto
  • Ingredienten:

  • 50 g vloeibare boter
  • 1 zak(je) Hollandse roerbakgroenten
  • 4 panklare geschilde aardappelen (in stukken gesneden)
  • 125 ml zure room
  • 500 g varkensfiletlapjes (in blokjes gesneden)
  • peper en zout
  • 2 teentje(s) knoflook (fijn gesneden)
  • 2 uien (in repen gesneden)
  • 250 g snelkookrijst
Bereiden
Kruid de vleesblokjes met peper en zout en bak deze aan alle kanten mooi bruin.
Voeg vervolgens de uien toe aan het vlees samen met de fijngesneden knoflook en de stukken aardappel.
Verhit het geheel en laat afgesloten met een deksel ca. 20 minuten sudderen. Als het vlees gaar is, de zure room toevoegen.
Ondertussen de rijst koken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de roerbakgroenten enkele minuten in een koekenpan met een beetje boter en mix met de rijst.
Schep vervolgens de rijst met groenten op de borden en maak in het midden een kuiltje. Hier het vlees met de saus in scheppen.
Variatie
Wijntip: PLUS Huiswijn Corbières Toetjestip: PLUS Cheesecake
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 44 g
  • koolhydraten
  • 32 g
  • vet
  • 25 g
  • Kcal
  • 526
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie