Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Stoofschoteltje van varkensfiletlapjes

Stoofschoteltje van varkensfiletlapjes

Ingrediënten

  • 50 g vloeibare boter
  • 1 zak(je) Hollandse roerbakgroenten
  • 4 panklare geschilde aardappelen (in stukken gesneden)
  • 125 ml zure room
  • 500 g varkensfiletlapjes (in blokjes gesneden)
  • peper en zout
  • 2 teentje(s) knoflook (fijn gesneden)
  • 2 uien (in repen gesneden)
  • 250 g snelkookrijst
Stoofschoteltje van varkensfiletlapjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kruid de vleesblokjes met peper en zout en bak deze aan alle kanten mooi bruin.
  2. Voeg vervolgens de uien toe aan het vlees samen met de fijngesneden knoflook en de stukken aardappel.
  3. Verhit het geheel en laat afgesloten met een deksel ca. 20 minuten sudderen. Als het vlees gaar is, de zure room toevoegen.
  4. Ondertussen de rijst koken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de roerbakgroenten enkele minuten in een koekenpan met een beetje boter en mix met de rijst.
  5. Schep vervolgens de rijst met groenten op de borden en maak in het midden een kuiltje. Hier het vlees met de saus in scheppen.

Variatie

Wijntip: PLUS Huiswijn Corbières Toetjestip: PLUS Cheesecake

    Voedingswaarde

  • Kcal 526
  • Eiwit 44 g
  • Koolhydraten 32 g
  • Vet 25 g