
Stoofschoteltje van varkensfiletlapjes
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
50 g vloeibare boter
1 zak(je) Hollandse roerbakgroenten
4 panklare geschilde aardappelen (in stukken gesneden)
125 ml zure room
500 g varkensfiletlapjes (in blokjes gesneden)
peper en zout
2 teentje(s) knoflook (fijn gesneden)
2 uien (in repen gesneden)
250 g snelkookrijst
Bereidingswijze
Kruid de vleesblokjes met peper en zout en bak deze aan alle kanten mooi bruin.
Voeg vervolgens de uien toe aan het vlees samen met de fijngesneden knoflook en de stukken aardappel.
Verhit het geheel en laat afgesloten met een deksel ca. 20 minuten sudderen. Als het vlees gaar is, de zure room toevoegen.
Ondertussen de rijst koken volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 Bak de roerbakgroenten enkele minuten in een koekenpan met een beetje boter en mix met de rijst.
Schep vervolgens de rijst met groenten op de borden en maak in het midden een kuiltje. Hier het vlees met de saus in scheppen.
Variatietip!
Wijntip: PLUS Huiswijn Corbières Toetjestip: PLUS Cheesecake
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
526 kcal
Vetten
25 gram
Koolhydraten
32 gram
Eiwitten
44 gram