Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Stoofvlees met bloemkoolpuree en gekarameliseerde spruitjes

Stoofvlees met bloemkoolpuree en gekarameliseerde spruitjes

Ingrediënten

  • 1 sneetje meergranenbrood
  • 400 gram bloemkool (diepvries)
  • 400 gram spruitjes
  • 1 fles herfstbock bier
  • 2 stuks uien
  • 4 eetlepels appelstroop
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 stuk runderboillonblokje
  • 15 gram oregano
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stuk laurierblad
  • 1 theelepel donkere basterdsuiker
  • 1000 gram riblappen
Stoofvlees met bloemkoolpuree en gekarameliseerde spruitjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de gele uien en pers het teentje knoflook. Snijd het vlees in blokjes ter grootte van een dobbelsteen en bestrooi ze met de bloem.
  2. Verhit een klontje boter in een braadpan en voeg het vlees toe zodra de boter gesmolten is.
  3. Bak het vlees rondom bruin en voeg dan de ui toe. Bak 2 minuten mee.
  4. Voeg het laurierblaadje, de oregano, de bouillon toe en blus af met het bier.
  5. Besmeer 1 snee bruin brood met een dikke laag mosterd en leg de boterham met de besmeerde kant naar beneden op het vlees.
  6. Voeg de appelstroop toe en zet het vuur laag. Laat het vlees 2 uur sudderen.
  7. Zet ondertussen een pan met water op en breng aan de kook.
  8. Voeg hier de bloemkool aan toe en bereid deze volgens de aanwijzigingen op de verpakking.
  9. Giet af en mix met een staafmixer tot een romige puree.
  10. Zet een koekenpan op het vuur en bak de spruitjes met 1 theelepel suiker nog even kort in de pan.
  11. Verdeel het stoofvlees over de borden samen met de bloemkoolpuree en de gekarameliseerde spruitjes
  12. Tip: Het vlees wordt nog lekkerder als het een dag van te voren is klaargemaakt.

    Voedingswaarde

  • Kcal 587
  • Eiwit 60 g
  • Koolhydraten 22 g
  • waarvan suikers 11
  • Vet 27 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 12
  • Vezels 8