
Stoofvlees met bloemkoolpuree en gekarameliseerde spruitjes
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
1 sneetje meergranenbrood
400 gram bloemkool (diepvries)
400 gram spruitjes
1 fles herfstbock bier
2 stuks uien
4 eetlepels appelstroop
2 eetlepels mosterd
2 eetlepels bloem
1 stuk runderboillonblokje
15 gram oregano
1 teentje knoflook
1 stuk laurierblad
1 theelepel donkere basterdsuiker
1000 gram riblappen
Bereidingswijze
1. Pel en snipper de gele uien en pers het teentje knoflook. Snijd het vlees in blokjes ter grootte van een dobbelsteen en bestrooi ze met de bloem.
2. Verhit een klontje boter in een braadpan en voeg het vlees toe zodra de boter gesmolten is.
3. Bak het vlees rondom bruin en voeg dan de ui toe. Bak 2 minuten mee.
4. Voeg het laurierblaadje, de oregano, de bouillon toe en blus af met het bier.
5. Besmeer 1 snee bruin brood met een dikke laag mosterd en leg de boterham met de besmeerde kant naar beneden op het vlees.
6. Voeg de appelstroop toe en zet het vuur laag. Laat het vlees 2 uur sudderen.
7. Zet ondertussen een pan met water op en breng aan de kook.
8. Voeg hier de bloemkool aan toe en bereid deze volgens de aanwijzigingen op de verpakking.
9. Giet af en mix met een staafmixer tot een romige puree.
10. Zet een koekenpan op het vuur en bak de spruitjes met 1 theelepel suiker nog even kort in de pan.
11. Verdeel het stoofvlees over de borden samen met de bloemkoolpuree en de gekarameliseerde spruitjes
Tip: Het vlees wordt nog lekkerder als het een dag van te voren is klaargemaakt.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2450 Kj
Calorieën
587 kcal
Vetten
27 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
22 gram
Waarvan suikers
11 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
60 gram