

Stoofvlees met kruidnoten en aardappeltjes
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 180 min
10.48 voor 4 pers.
Ingrediënten
700 gram Riblappen
1 stuk Uien
1 stuk Winterpeen
1 stuk Bleekselderij
2 eetlepel Roomboter
2 eetlepel Tarwebloem
1 stuk Bouillon
1 stuk Laurier
2 stuks Kruidnagel
50 gram Kruidnoten
2 eetlepel Plus olijfolie
450 gram Plus aardappelpartjes
Bereidingswijze
1. Snijd het vlees in stukken en breng op smaak met peper en zout. Snijd de ui in halve ringen, de winterpeen in blokjes en de bleekselderij in plakjes.
2. Verhit de boter in een stoofpan en bak het vlees rondom aan tot dit goudbruin is. Doe dit eventueel in etappes zodat de pan niet te vol ligt. Haal uit de pan en zet opzij.
3. Voeg de ui, wortel en bleekselderij toe aan de pan en bak kort mee tot dit begint te verkleuren. Voeg het vlees weer toe aan de pan samen met de bloem en bak 2 tot 3 minuten mee.
4. Voeg het bouillonblokje, voldoende water om het vlees net onder te zetten, het laurierblad en de kruidnagel toe. Laat het vlees vervolgens met de deksel op de pan, op laag vuur, 2 uur sudderen. Voeg de kruidnoten toe, roer goed door, en laat het geheel verder sudderen tot het vlees uit elkaar valt. Wil je een dikkere jus, laat dan de deksel van de pan af.
5. Verhit de olie in een koekenpan 10 minuten voordat je wilt eten, en bak de aardappelpartjes tot ze goudbruin en gaar zijn.
6. Serveer de stoof met de aardappelpartjes.
Meer recepten in de categorie