
Strawberry cheesecake taartjes
Traktatie
4 pers.
Ingrediënten
175 gram Optimel kwark aardbei
80 gram volkoren biscuitjes
40 gram Campina Botergoud roomboter
225 gram verse aardbeien
75 ml Campina slagroom
1 eetlepel amandelen
1 eetlepel pistachenootjes
1/2 eetlepel zonnebloempitten
2 blaadjes gelatine
4 theelepels Halvajam aardbei
Extra
4 taartvormpjes met kartelrand (12 centimeter diameter, van metaal en met een losse bodem)
Bereidingswijze
Vet 4 taartvormpjes met kartelrand licht in met boter (12 centimeter diameter, van metaal en met een losse bodem).
Maal 80 gram volkoren biscuitjes, 1 eetlepel amandelen, 1 eetlepel pistachenootjes en een ½ eetlepel zonnebloempitten in een keukenmachine. Meng dit door 40 gram gesmolten roomboter.
Bedek de bodem en randen van de taartvormpjes met het koekmengsel. Goed aandrukken met de bolle zijde van een eetlepel.
Plaats de taartbodems in de koelkast om op te stijven.
Laat 2 blaadjes gelatine 10 minuten weken in een kom koud water. Klop in een mengkom 75 ml slagroom licht lobbig met een mixer en roer er met een spatel 175 gram Optimel kwark aardbei door.
Neem 225 gram verse aardbeien en pureer 75 gram tot aardbeiensaus. Verwarm de saus in een steelpan.
Neem de pan van het vuur en los de blaadjes gelatine in de warme saus op. Vergeet niet de gelatine blaadjes goed uit te knijpen.
Spatel de aardbeiensaus door het kwarkmengsel.
Verdeel 4 theelepels Halvajam aardbei over de bodem van de taartvormpjes en schep het kwarkmengsel erbovenop.
Laat de kwarktaartjes minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Neem de taartjes uit de vormpjes. Halveer de overige aardbeien en garneer hiermee de strawberry cheesecake taartjes. Geniet ervan!
Meer recepten in de categorie