
Strooigoed bonbons
12 pers.
ca. 100 min
Hollands
Ingrediënten
250 g strooigoed (kruidnoten, schuimpjes etc.)
100 g pure chocolade 72% Fairtrade
100 g melkchocolade Fairtrade
2 el boter
12 papieren cupcakevormpjes
Bereidingswijze
Hak het strooigoed grof en doe het in een kom. Hak allebei de smaken chocolade in kleine stukjes.
Smelt de chocolade samen au bain-marie: hang een vuurvaste kom boven een pan met een laag water. Zorg dat de kom, het water niet raakt.
Doe de chocolade in de kom en breng het water aan de kook. Laat de chocolade al roerend smelten. Roer de boter erdoor.
Schenk de gesmolten chocolade over het strooigoed en schep losjes om.
Maak met 2 lepels mooie hoopjes in de cupcakevormpjes. Zet ze op een bord en laat 1 uur in de koelkast stollen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
191 kcal
Vetten
9 gram
Koolhydraten
25 gram
Eiwitten
2 gram