Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Suikerbrood wentelteefjes met blauwe bessensaus

Suikerbrood wentelteefjes met blauwe bessensaus

Ingrediënten

  • 8 plakken suikerbroden
  • 300 gram bosbessen
  • 250 ml melk
  • 2 stuks eieren
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 1 stuk citroen
  • 1 theelepel kaneel
Suikerbrood wentelteefjes met blauwe bessensaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verhit de bosbessen in een steelpannetje samen met het sap van 1 citroen en 1 eetlepel suiker. Laat het 10 minuten op laag vuur inkoken. Roer af en toe door.
  2. 2. Mix de eieren met de kaneel en de fruitmelk.
  3. 3. Wentel de plakken suikerbrood in het melkmengsel.
  4. 4. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de wentelteefjes in 2 minuten aan beide kanten goudbruin. Snijd vervolgens diagonaal doormidden.
  5. 5. Verdeel de wentelteefjes over de borden en serveer de bosbessensaus eroverheen.

    Voedingswaarde

  • Kcal 219
  • Eiwit 8 g
  • Koolhydraten 32 g
  • waarvan suikers 22
  • Vet 6 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 6