
Suikerbrood wentelteefjes met blauwe bessensaus
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
8 plakken suikerbroden
300 gram bosbessen
250 ml melk
2 stuks eieren
2 eetlepels witte basterdsuiker
1 stuk citroen
1 theelepel kaneel
Bereidingswijze
1. Verhit de bosbessen in een steelpannetje samen met het sap van 1 citroen en 1 eetlepel suiker. Laat het 10 minuten op laag vuur inkoken. Roer af en toe door.
2. Mix de eieren met de kaneel en de fruitmelk.
3. Wentel de plakken suikerbrood in het melkmengsel.
4. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de wentelteefjes in 2 minuten aan beide kanten goudbruin. Snijd vervolgens diagonaal doormidden.
5. Verdeel de wentelteefjes over de borden en serveer de bosbessensaus eroverheen.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
919 Kj
Calorieën
219 kcal
Vetten
6 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
32 gram
Waarvan suikers
22 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
8 gram
Meer recepten in de categorie